På topplistor
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
584
Utgivningsdatum
2017-07-24
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Anna Strandberg
Originaltitel
The Book Thief
Dimensioner
180 x 110 x 35 mm
Vikt
317 g
SAB
uHce
ISBN
9789176890226
Boktjuven (pocket)

Boktjuven

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2017-07-24
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Boktjuven är ett mästerverk i ordets sanna bemärkelse. En makalös skildring av vänskap och mod under andra världskriget, berättad av Döden själv.

Historien kretsar kring flickan Liesel, boktjuven, och hennes uppväxt i ett sargat Nazityskland. Krigets fasor och vardagens förtretligheter och glädjeämnen skildras utifrån hennes anteckningar.

För Liesel väcks kärleken till orden genom hennes första stöld, Dödgrävarens handbok, som hon stjäl under sin lillebrors begravning. Böckerna öppnar nya världar för Liesel och snart börjar hon stjäla fler böcker från nazisternas bokbål, borgmästarens bibliotek, varhelst böcker står att finna. Hon delar böckerna med sina grannar när de sitter i skyddsrummen under bombningarna och med den jude som gömmer sig i familjens källare. Och till sist är det den bok hon själv skriver som bokstavligen räddar livet på henne.

Översatt till mer än 40 språk och fortfarande på NY Times lista över mest sålda böcker. Bästsäljaren med klassikerstatus har nu även filmatiserats och går upp på biograferna i februari 2014.

Boktjuven har alla förutsättning ar att bli en modern klassiker. Köp den, låna den eller stjäl den, men framför allt: läs den!
SvD
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Boktjuven. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En av de bästa böckerna jag läst!
    Eddie, 20 november 2018

    Boktjuven fångar från första sidan och värmer, trots att det är självaste döden som berättar. Jag flyttade in tillsammans med Liesel hos hennes fosterföräldrar på Himmel Strabe och jag har fortfarande dem och Rudy och alla andra inom mig. Zusak skriver rått och sorgligt, men samtidigt så nära och vackert. Jag älskade den! En av de bästa böckerna jag någonsin läst.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Markus Zusak

Bloggat om Boktjuven