På tal om uttal (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2007-04-01
Upplaga
1
Förlag
Isaberg förlag AB
Illustratör/Fotograf
Kerstin Blomquist
Dimensioner
256 x 205 x 10 mm
Vikt
380 g
SAB
Fct
ISBN
9789176947326
På tal om uttal (häftad)

På tal om uttal

Häftad Svenska, 2007-04-01
321
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Förstår folk vad du säger? Förstår alla? Förstår de alltid?

Händer det att man inte uppfattat, eller missuppfattat vad du sagt? Kanske man trodde att du ville rusta när du faktiskt menade att du ville rösta. Missförstånd i onödan! Då är det dags att använda de här ramsorna och jämföra hur du uttalar orden i dem.

Man kanske säger att du mumlar eller muttrar? Då är det dags för de här ramsorna, att läsa dem och tralla dem lite då och då. Tunga och läppar blir smidiga och snabba så att de utan ansträngning uttalar allt klingande klart och tydligt.

Är svenska språket nytt för dig? Du undrar hur man uttalar alla dessa konsonanter och vokaler? Med hjälp av övningarna och ramsorna och med en god handledare finner du hur orden ska uttalas.

Uttalsanvisningarna är mycket kortfattade, textexemplen så många fler. Med hjälp av ramsorna kan du, ordbrukaren, förbättra ditt språk så att orden utan ansträngning uttrycker just det du avser och som åhöraren lyssnar till och förstår.

Här finns materialet håll tillgodo.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. På tal om uttal
 2. +
 3. Uttalsboken : svenskt uttal i praktik och teori

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uttalsboken : svenskt uttal i praktik och teori av Håkan Rosenqvist (häftad).

Köp båda 2 för 692 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Shakespeare, Molière och andra : versbok för teatern

  Margot Beckman

  När någonting händer som gör oss upprörda eller förvirrade förändras hela vår rytm i kropp, andning och tal. Att olika känslor påverkar oss fysiskt känner vi alla mer eller mindre instinktivt. Skådespelaren lär sig att bli medveten om dessa samman...

 • Sagan om vokalträdet

  Eva Ihre

  Följ med Pia och Pelle när de upptäcker det spännande vokalträdet!Trädet är fullt av olika frukter och hemliga ord. Se om du kan hitta alla! Vokalträdet är en fantasifull saga som också visar på de olika vokaler som förekommer i det svenska språke...