Utveckla språket med musik 2 (inkl. CD) (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Utveckla språket med musik
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2016-09-01
Upplaga
1
Förlag
Isaberg förlag
Medarbetare
Wedin, Jan-Olav (foto)
Dimensioner
240 x 173 x 7 mm
Vikt
269 g
SAB
Eaby,Eabij
ISBN
9789176949313
Utveckla språket med musik 2 (inkl. CD) (häftad)

Utveckla språket med musik 2 (inkl. CD)

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-09-01
397
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Språk och musik är två ljudsystem som har många gemensamma parametrar: klang, betoning, puls, rytm, tempo, nyanser, tonhöjd och melodi.

Utveckla språket med musik beskriver hur musik och rytmik kan användas som verktyg i läs- och skrivundervisningen. Med musikens hjälp kan man förutom att underlätta inlärningen även förebygga läs- och skrivsvårigheter.

I den första boken beskrivs de teoretiska sambanden mellan musik och språk samt barns musikaliska och skriftspråkliga utveckling med utgångspunkt från aktuell forskning. Här finns även ett antal övningar som knyter ihop de musikaliska och språkliga sambanden.

Den här boken bygger vidare på den första - här finns ännu fler sånger att använda i undervisningen. Totalt finns här sexton sånger - några nyskrivna, några afrikanska och några mer välkända. Till var och en av sångerna finns förslag på övningar och aktiviteter som tränar olika förmågor - både språkliga och musikaliska. Boken innehåller också en cd med samtliga låtar inspelade, både de som finns i denna boken och de ifrån del 1.

Utveckla språket med musik vänder sig till grundlärare, förskollärare, lärare i förskoleklass och musiklärare - verksamma såväl som studerande. Även lärare i särskolan, specialpedagoger samt lärare i svenska som andraspråk kan ha god behållning av materialet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utveckla språket med musik 2 (inkl. CD)
  2. +
  3. Utveckla språket med musik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utveckla språket med musik av Eva Nivbrant Wedin (häftad).

Köp båda 2 för 696 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »