Mina Patientfall eller Berättelser från en sjukstuga (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
88
Utgivningsdatum
2016-09-26
Upplaga
1
Förlag
Isaberg förlag
Dimensioner
248 x 175 x 13 mm
Vikt
400 g
ISBN
9789176949511
Mina Patientfall eller Berättelser från en sjukstuga (inbunden)

Mina Patientfall eller Berättelser från en sjukstuga

Inbunden Svenska, 2016-09-26
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I utvecklingen av Region Jönköpings läns allmänna kliniska kunskapsstöd Fakta har jag haft förmånen att i många år arbeta nära den synnerligen erfarne, kunnige och allsidige allmänläkaren Per Malm. Doktor av den gamla stammen, skolad vid vårt sydligaste medicinska lärosäte och odelat lasarett och med mångårig erfarenhet från småländsk sjukstuga.

Vi bestämde tidigt att lätta upp den digra samlingen av kunskapsdokument med berättelser ur verkligheten. Ty, som författaren själv skriver i sin programförklaring till sina patientfall, ?Jag tror man kan lära sig en del från andras fallbeskrivningar och hur andra hanterar problemen. Jag var själv en flitig läsare av patientfall i början av min yrkeskarriär?.

Med Per Malms osvikliga humor och humanism blev patientfallen snabbt en succé. Med stor tillfredsställelse noterade och påtalade författaren själv de ständigt stigande läsarsiffrorna.

Den här unika samlingen av patientfall rymmer allt från exotiska sjukdomshistorier till läkaretiska överväganden. Historien om den skönsjungande kollegan närmar sig litterära och stilistiska höjder som för tanken till Fritiof Nilsson Piraten. För att inte tala om ?kapitalismens baksida? som bekräftar ordspråket ?pengar är orsak till all världens elände? med en anal sedelbunt och ett laryngealt mynt.

Är sanningshalten fullständig, undrar vi alla? Sanning är gott, men det sannolika är gott nog. Eller som Piraten uttryckte det: ?Saga väves på sanningens varp?.

Så, kära läsare: läs, njut och lär!

Staffan Ekedahl
Distriktsläkare och primärvårdskoordinator
Region Jönköpings län
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mina Patientfall eller Berättelser från en sjukstuga
  2. +
  3. Homeopatisk tandvård för alla

De som köpt den här boken har ofta också köpt Homeopatisk tandvård för alla av Stefan Whilde (häftad).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Malm

  • Doktor utan skyddsnät

    Per Malm

    Doktor utan skyddsnät är berättelsen om hur det är att vara doktor på landet. Per Malms bok är en öppenhjärtig och självutlämnande berättelse om hans nästan femtio år som doktor - många gånger utan skyddsnät. Liksom i alla självbiografier finns em...

Bloggat om Mina Patientfall eller Berättelser från e...