Fem pärlor till jungfruns krona - Hustrun (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Fem pärlor till jungfruns krona (del 2)
Utgivningsdatum
2016-12-21
Förlag
Isaberg förlag
ISBN
9789176949610
Fem pärlor till jungfruns krona - Hustrun (e-bok)

Fem pärlor till jungfruns krona - Hustrun (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2016-12-21
109
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Andra delen i trilogin om Gertraud.

Gertraud, köpmansdottern från Kalmar, är nu en vuxen kvinna - 18 år, om hon själv räknat rätt. Året är 1532 och hon gifter sig med sin älskade. Det är moderna tider: de båda växlar ringar i kyrkporten istället för att bekräfta äktenskapet med sänglag och handslag som man gjorde förr.

Deras liv under de närmaste åren kantas av lust och kärlek men också av dramatiska händelser. I landet hopar sig orosmoln: hemliga grupper av män rör sig i skogarna, namnet Dacke hörs allt oftare i samtalen. Hoten splittrar familjer, den politiska kampen trampar rakt in i barns och kvinnors liv.

Gertrauds dagar är fyllda med arbete, men rymmer också samvaro med bl a väninnan Hannele och svägerskan Sissela. Gertraud väger allt inom sig: vad är rätt och vad är fel? Under åren sömmar hon på den gröna altarduken till Jungfru Maria. Och pärlorna hon drömmer om att fästa på jungfruns krona kommer till henne på de mest oväntade sätt.

Hustrun är andra och fristående delen i Maria Gustavsdotters serie om tre kvinnoromaner under gemensamma titeln Fem pärlor till jungfruns krona.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Gustavsdotter