Vättern - möten, mat, människor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Möten, mat och människor
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2017-05-20
Förlag
Isaberg förlag AB
Medarbetare
Olander, Ann (form) / Östergren, Desirée (foto)
Dimensioner
266 x 215 x 16 mm
Vikt
905 g
SAB
Qmb,Qcaa
ISBN
9789176949634
Vättern - möten, mat, människor (inbunden)

Vättern - möten, mat, människor

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-05-20
259
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Med sina 135 kilometer från norr till söder gränsar Vättern till de fyra landskapen Närke, Östergötland, Småland och Västergötland.
Vättern är Sveriges näst största sjö, den sjätte största i Europa. Under en sommar har vi besökt platser belägna runt denna vackra, mäktiga och sägenom-spunnasjö. På vår resa runt det djupa och kristallklara
vattnet passerade vi gyllene rapsfält, äppelodlingar i strikta rader, folieblanka skogssjöar, gigantiska stenblock och vild Ronja Rövardotter-skog i Tivedens nationalpark.
Vi har upptäckt spännande restauranger - gamla kvarnar,
kyrkor, kloster och slott - uppseendeväckande skogseremitage och nytänkande ekocaféer. Vi bjuder på etttrettiotal recept och spännande möten med restaurang-,café- och hotellägare.
Följ med in till Ellen Keys hem Strand, upplev den råa och romantiska industrimiljön på Forsviks Bruk och den stilla atmosfären på Medevi Brunn. Njut av trästaden Hjos mysiga hamn med sjöbodar och ät en glass på någon av glassrestaurangerna. Besök Vista kulle och Gårdsrosteriet och drick nyrostat, nymalet kaffe från hela världen. Och se båtarna segla i horisonten där Vättern glittrar i vitt och blått.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vättern - möten, mat, människor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Nostalgitripp
    Ann Bergström, 24 augusti 2017

    Estetiskt tilltalande. Vackra bilder och informativ text. Tänker ta en nostalgitripp runt Vättern och utforska landskapen. Varje morgon har jag förmånen att vakna till utsikt över större delen av Vättern. Ni skulle ha visat Vättern i stormigt tillstånd och fantastiska solnedgångar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna