Gnosjöandan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2018-05-22
Upplaga
1
Förlag
Isaberg förlag
Dimensioner
215 x 155 x 10 mm
Vikt
433 g
ISBN
9789176949948
Gnosjöandan (inbunden)

Gnosjöandan

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2018-05-22
205
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Att begreppet Gnosjöandan är ett av de starkaste varumärkena för entreprenörskap och företagande vet många. Men färre kan svara på vad Gnosjöandan består i. Det är ingen tillfällighet att den finns i ett område i Småland som präglats av misstro mot överheten och behovet av att ta ansvar för sig själv. I århundraden har företagandet varit ett sätt att överleva och även en livsstil.

Gnosjöregionen är Sveriges enda riktigt industriella distrikt. Där är produktiviteten och förvärvsintensiteten hög. Problemet har istället varit att få tag i arbetskraft. Inte så få spådde Gnosjöandans död när ny teknik och lågkostnadsländer stormade fram. Efter stålbaden i samband med finanskrisen har företagen effektiviserat och anpassat sig efter en ny global marknad.

Följ med och andas den luft som nya Gnosjöandan lever av. Se hur dagens företag trampar upp nya stigar i historiens landskap. Många företag lyfts fram som exempel på de teser som presenteras. Förord av Annie Lööf, partiordförande för Centerpartiet, näringsminister 2011 2014 och uppvuxen mitt i Gnosjöregionen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gnosjöandan
  2. +
  3. Samspelet i styrelserummet - smarta drag för framtiden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samspelet i styrelserummet - smarta drag för fr... av Marianne Nordmark, Karina Lindgren, Malin Friis-Liby, Susanne Areschoug (inbunden).

Köp båda 2 för 544 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Gnosjöandan