Arne lagar mat, lärarhandledning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2018-07-30
Upplaga
1
Förlag
Isaberg förlag
SAB
Fc
ISBN
9789176949962

Arne lagar mat, lärarhandledning

Inbunden,  Svenska, 2018-07-30
804
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Musik bygger en bro till språkinlärning.

Svenska språket har en mångfald av vokalljud som utgör en svårighet för andraspråksinlärare.
I "Arne lagar mat - vokalsånger med svenskans långa vokaler som grund" används musik för att underlätta inlärningen. Bakgrunden till denna metod är författarens intresse för hur musik kan skapa en grogrund för ett växande språk, som leder från muntligt språk till skriftspråket.
Genom musiken väcks elevernas intresse och de får en upplevelse av gemenskap och känsloengagemang.
Ofta minns vi sångers ord för att de fastnar med hjälp av en melodi. Musik har dessutom potential att höja vår motivation och aktivitet.
"Arne lagar mat" består av nio enkla vokalsånger, både som text och musik. Varje sång cirkulerar runt en lång vokal och utifrån visornas enkla lyrik leds eleverna vidare till fortsatt språkinlärning. Sångerna kan användas direkt i undervisningen med musikaliska inspelningar som stöd. Ett häfte med sångtexter och språkliga övningsuppgifter finns som arbetsmaterial för eleverna. Övningarna inriktar sig på stavning, ordkunskap, muntligt och skriftligt berättande i stigande svårighetsgrad. Lärarhandledningen har en riklig mängd metodiska exempel för undervisningen.

Elever som befinner sig på olika nivåer i sin kognitiva och allmänna läs - och skrivutveckling har nytta av läromedlet. Det är utprövat för nyanlända elever med kort eller ingen tidigare skolbakgrund samt inlärare med olika typer av läs- och skrivsvårigheter. Läromedlet riktar sig också till elever med större erfarenhet av skola och skriftliga aktiviteter I elevhäftena finns enkla såväl som mer avancerade övningar.

Författaren Hillevi Torell har mångårig erfarenhet av undervisning och mottagande av nyanlända.
Det musikaliska arrangemanget är utformat av musikern och musikproducenten Martin Svensson i samarbete med författaren. De båda är akademiska musikterapeuter utbildade på Kgl Musikhögskolan.

Hillevi Torell är tillika legitimerad lärare, handledare samt legitimerad psykoterapeut
med särskild inriktning på barns, ungdomars och unga vuxnas lärande, utveckling och psykiska hälsa.
Musik, sång, rytmiska röstinspelningar och ljudklipp finns digitalt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Arne lagar mat, lärarhandledning
 2. +
 3. Lärarens guide till Musik åk 1-3, andra upplagan : Teori Praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lärarens guide till Musik åk 1-3, andra upplaga... av Karin Dietrichson (häftad).

Köp båda 2 för 1524 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hillevi Torell

 • Myten om Luna

  Hillevi Torell

  Sommaren 1969 är en händelserik sommar: människan har precis satt sitt första fotavtryck på månen, och Isa har nyss fyllt tolv år. Nu ser hon fram emot ett långt och härligt sommarlov i familjens torp på landet - men när faster Rut kommer på besök...

 • Arne lagar mat, elevhäfte

  Hillevi Torell

  Musik bygger en bro till språkinlärning. Musik, sång, rytmiska röstinspelningar och ljudklipp skickas digitalt i samband med köp av lärarhandledningen. Svenska språket har en mångfald av vokalljud som utgör en svårighet för andraspråksinlärare. I ...