Maskrosungen (pocket) Maskrosungen
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2016-03-15
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
170 x 100 x 20 mm
Vikt
149 g
SAB
Lz Gustafsson, Sandra
ISBN
9789176970089
Maskrosungen (pocket)

Maskrosungen

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2016-03-15
39 79 Du sparar 51%
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Redan när Sandra föddes var hennes mamma psykiskt sjuk, När Sandra växer upp glider mamman allt djupare in i sin sjukdom och sitt alkoholmissbruk. Hon pantsätter Sandras saker för att ha råd med vin och cigaretter. Sandra ansvarar så gott hon kan för hushållet, medan hennes mamma låser in sig i sitt rum och eldar upp brev och pratar med sig själv. Ofta finns ingen mat i huset, de pengar som finns går till mammans missbruk. Sandra får mat av sina kompisar, som smugglar ut smörgåsar till henne. För dem är det ett spännande äventyr, men för Sandra handlar det om överlevnad. 17 år gammal träffar Sandra sin blivande man. De kämpar för ett bra liv tillsammans, gifter sig och får två barn. När andra barnet är fött briserar ännu en bomb i ett liv som bara behöver lugn och ro. De får beskedet att maken drabbats av MS. Maskrosungen är en gripande och självutlämnande berättelse om en flicka som trots hårda förutsättningar växer upp till en stark, välutbildad kvinna.
Om författaren:Sandra Gustafsson har studerat pedagogik vid Lärarhögskolan i Stockholm och socialpedagogik med inriktning på tonåringar. I mötet med barn och ungdomar med autism ökade hennes intresse för autismliknande tillstånd, och hon har fördjupat sin kunskaper inom området genom studier på Socialhögskolan. Hon har bland annat arbetat på en terapiskola för barn mellan sju och elva år, med miljöterapi som behandlingsform.Sandra har under många år föreläst om Maskrosungen runt om i landet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Maskrosungen
  2. +
  3. När du ler stannar tiden : dagbok till min dotter som föddes med en svår hjärnskada och som lärt oss vad som är viktigt. På riktigt. Anna Pella.

De som köpt den här boken har ofta också köpt När du ler stannar tiden : dagbok till min dott... av Anna Pella (pocket).

Köp båda 2 för 54 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Maskrosungen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tragiskrt människoöde
    Kattis, 1 april 2019

    Jag blev så tagen av boken så jag kunde inte sluta utan läste ut den. Blev mycket berörd samtidigt är det en tankeställare hur andra människor kan ha det.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sandra Gustafsson