Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2016-09-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Medarbetare
Ojeda, Cesar (förf.) / Roth, Helena (förf.) / Venter, Dominic (förf.)
Dimensioner
230 x 160 x 30 mm
Vikt
612 g
SAB
Dokb
ISBN
9789176970201

Medvetna val : från offerkofta till möjlighetsmantel

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2016-09-21
262 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Stellan Nordahl har tillsammans med ett antal medförfattare skrivit boken MEDVETNA VAL - från offerkofta till möjlighetsmantel. Den handlar om hur medvetna val-modellen kan ta dig och andra från en offermentalitet till en påverkansmöjlighet. Det innebär att skapa en medvetenhet kring vad som krävs för att aktivt kunna påverka situationer i stället för att vara beroende av omständigheter. Den ökade medvetenheten används sedan som bas för att välja ett fördelaktigt förhållningssätt och att göra proaktiva och medvetna val.

Modellen handlar också om att förstå vilka resurser som behövs för att kunna göra dessa fördelaktiga val, identifiera vad som dränerar resurser och hitta sätt för att fylla på. Ansvar, empati och delaktighet är centrala begrepp i modellen, för att förflytta individer, grupper, organisationer och samhällen från nånannanismens land till möjligheternas land.

Författaren Stellan Nordahl är civilingenjören, civilekonomen och officeren som idag arbetar med de mjuka delarna i ledarskapet. Han driver bland annat ledarskapsprogram och utbildningsbolag och har ett stort samhällsengagemang i en mängd olika sammanhang.

- Medvetna val-modellen har växt fram tillsammans med mig de senaste tio åren med start i den tuffaste situationen i mitt liv, berättar Stellan Nordahl. Jag har levt och skapat med hjälp av modellen och den har fört mig till sammanhang där den och jag kunnat utvecklas tillsammans och fått ny kraft av varandra.

Genom att ha sett både individer, grupper och organisationer växa, lyfta och utvecklas med hjälp av modellen har Stellan Nordahl designat processer där kraften i modellen har kunnat användas fullt ut. Genom modellen har människor förflyttats från att passivt delta till att aktivt ta del, från att vara offer för omständigheter till att skapa och leda. Med hjälp av modellen kan människor utmana sina egna och andras konventioner och förflytta gränsen för vad som är möjligt.

I boken för Stellan Nordahl dig inspirerande fram genom medvetna val-modellen, och tillsammans med sex medförfattare ger han dig en inblick i vad modellen kan användas till inom olika ämnesområden såsom ledarskap, hälsa, verksamhetsutveckling, lärande och livssyn.

Tanken med att presentera medvetna val-modellen genom denna bok är att hjälpa många fler organisationer i deras utvecklingsresa för att skapa rörelse och ökad förändringsbenägenhet. Likaså att få grupper att fungera och prestera bättre samt bli högeffektiva. Medvetna val-modellen är en och kraftfull förklaringsmodell och en styrningsmodell för att göra skillnad i människors liv - både på det personliga och det yrkesmässiga planet. Författarna har också en förhoppning om att våra politiska ledare kan hitta tillämpningar på modellen som innebär ett större skifte i vårt samhälle. Ett skifte som gör att vi rör oss från begrepp som offer, begränsade resurser och konkurrens till möjligheter, tillräckliga resurser och samskapande. Ett skifte som tar vårt paradigm från bäst i världen till bäst för världen.

MEDVETNA VAL - från offerkofta till möjlighetsmantel ger dig de insikter du behöver för att välja fördelaktiga förhållningssätt och göra medvetna val. 30 kr av varje sålt exemplar går oavkortat till Stiftelsen loveisabiblioteket som tillhandahåller livsbejakande litteratur på barnsjukhusen i Sverige.

Om författaren:

Stellan Nordahl föddes 1973 i Helsingborg men är numera bosatt i Lomma. Med utgångspunkt i att allt är möjligt har han varit med om en mängd speciella händelser och upplevelser som utvecklat honom på både det personliga och yrkesmässiga planet. Stellan fascineras av mänskliga möten och brinner för att göra skillnad.

Han är officeren, civilingenjören och civilekonomen som i dag arbetar med de mjuka delarna i ledarskapet. Stellan driver Nykraft AB, ledarskapsprogrammet Insiktsfullt Ledarskap och utbildningsbolaget Tomorrow Now AB samt är an
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Medvetna val : från offerkofta till möjlighetsmantel
 2. +
 3. Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omgiven av idioter : hur man förstår dem som in... av Thomas Erikson (pocket).

Köp båda 2 för 317 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Medvetna val : från offerkofta till möjlighetsmantel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Öppna ögonen för möjligheter
  Jeanette Nilsson (Lomma), 13 september 2017

  Jag har haft stor hjälp av boken, både i privat och i yrkeslivet. Den har fått mig att se nya möjligheter. Jag kan varmt rekommendera boken!

 2. Offer? Inte nu längre!
  G Nilsson, 9 maj 2017

  Det är en bok som berör, berikar och medvetengör vad som krävs för att aktivt kunna påverka situationer. Kort sagt en bok som hjälper en att göra skillnad i sitt liv.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Stellan Nordahl

Bloggat om Medvetna val : från offerkofta till möjli...