Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2016-09-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Medarbetare
Ojeda, Cesar (förf.) / Roth, Helena (förf.) / Venter, Dominic (förf.)
Dimensioner
230 x 160 x 30 mm
Vikt
612 g
SAB
Dokb
ISBN
9789176970201
Medvetna val : från offerkofta till möjlighetsmantel (inbunden)

Medvetna val : från offerkofta till möjlighetsmantel

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-09-21
256
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Medvetna val : från offerkofta till möjlighetsmantel Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
MEDVETNA VAL - från offerkofta till möjlighetsmantel handlar om hur medvetna val-modellen kan ta dig och andra från en offermentalitet till en påverkansmöjlighet. Det innebär att skapa en medvetenhet kring vad som krävs för att aktivt kunna påverka situationer i stället för att vara beroende av omständigheter. Den ökade medvetenheten används sedan som bas för att välja ett fördelaktigt förhållningssätt och att göra proaktiva, medvetna och aktiva val.

Modellen handlar också om att förstå vilka resurser som behövs för att kunna göra dessa fördelaktiga val, identifiera vad som dränerar resurser och hitta sätt för att fylla på. Ansvar, empati och delaktighet är centrala begrepp i modellen, för att förflytta individer, grupper, organisationer och samhällen till möjligheter för aktiv påverkan.

I boken för Stellan Nordahl dig inspirerande fram genom medvetna val-modellen, och tillsammans med ett antal medförfattare ger han dig en inblick i vad modellen kan användas till inom olika ämnesområden såsom ledarskap, hälsa, verksamhetsutveckling, lärande och livssyn. Är du i behov av att leda dig själv eller andra, är detta boken som ger dig ett ramverk för de verktyg och begrepp som du redan har. Dessutom visar den på flertalet exempel som aktivt kommer att hjälpa dig på vägen mot möjlighetsmanteln.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Medvetna val : från offerkofta till möjlighetsmantel
 2. +
 3. Det goda värdskapet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det goda värdskapet av Jan Gunnarsson, Olle Blohm (inbunden).

Köp båda 2 för 490 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Medvetna val : från offerkofta till möjlighetsmantel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. trevlig bok
  Anonym, 6 september 2023

  Trevlig bok med tänkvärda inslag, som uppmuntrar till hållbara val och tankesätt. Fångade mig dock inte, jag hade lite svårt att läsa ut den.

 2. En medveten bok - helt rätt i tiden
  André, 27 december 2017

  Boken grep tag i mig direkt via den inledande personliga berättelsen. Jag kände sedan igen delar av det som finns i huvudmodellen, men insikten om att vi även inom oss har ett medvetet val var ny för mig. Jag kan se att denna insikt kan leda till stora förändringar för mig på personlig nivå men även i en arbetsgrupp som arbetat enligt modellen.

  Ibland tappar man intresset efter att författaren presenterat sin huvudtes. Så var det inte med denna bok. I andra halvan presenteras flera p... Läs hela recensionen

 3. Öppna ögonen för möjligheter
  Jeanette Nilsson (Lomma), 13 september 2017

  Jag har haft stor hjälp av boken, både i privat och i yrkeslivet. Den har fått mig att se nya möjligheter. Jag kan varmt rekommendera boken!

 4. Offer? Inte nu längre!
  G Nilsson (Malmö), 9 maj 2017

  Det är en bok som berör, berikar och medvetengör vad som krävs för att aktivt kunna påverka situationer. Kort sagt en bok som hjälper en att göra skillnad i sitt liv.

Visa alla 4 recensioner