Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Labyrint (del 1)
Antal sidor
386
Utgivningsdatum
2017-01-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
210 x 136 x 33 mm
Vikt
480 g
SAB
Hc
ISBN
9789176970256

Labyrint. Vägen in

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-01-21
169
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Hur är det att ständigt tvivla på vad som är verkligt och vad som är illusion?

Julia vaknar upp på sjukhuset efter en hjärninflammation som har orsakat minnesförluster. Hennes händer är hårt lindade i bandage och läkaren berättar att hon har försökt gräva sig ut genom väggen i sin lägenhet, två decimeter från dörrhandtaget. Det enda hon kommer ihåg är att hon har gått efter en okänd man genom en labyrint av korridorer. Julia blir friskförklarad av sjukvården men upptäcker att något är fruktansvärt fel: hon ser inte längre verkligheten som tidigare.

I en rörig tid av hallucinationer leds hon till Job - en gatupredikant som mässar om Guds upplysta stig inför besvärade cafégäster. Han intresserar sig genast för Julia, och det visar sig snabbt att han inte är den enda.

Jake har lämnat sitt framgångsfulla liv för att ta reda på sanningen om sin far Eric - en stenrik amerikansk matematiker och affärsman - som för tre år sedan försvann spårlöst. Jakes oförmåga att släppa taget om det förflutna gör att han slutligen står inför samma öde som sin far.

Julia, Job och Jake är tre personer som ena dagen bara har bokstaven J i förnamnet gemensamt, och några veckor senare är de för evigt sammanlänkade i universum.

Labyrint - vägen in är en mystisk och fängslande historia om hur valen i våra liv formar oss som människor. Det är den första delen i en serie och är en korsbefruktning av spänningsroman och magisk realism.

"Historien är initialt tämligen ordrik, men när de yttre händelserna tar fart blir boken rejält spännande. (...) Språket är gott, stilen lättläst och med bra driv." - BTJ-häftet nr 7, 2017, lektör Staffan Wennerlund.

"Spännande, mystisk & lysande!" - Jenniesboklista

"[Labyrint - vägen in] var läsvärd på ett trevligt sätt och bjöd på en fascinerande inblick och tankar kring vad som är verkligt och vad som inte är det." - Midnatts ord
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Labyrint. Vägen in
 2. +
 3. Labyrint. Illumination

De som köpt den här boken har ofta också köpt Labyrint. Illumination av Karin Pasche (häftad).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Labyrint. Vägen in. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Recension: Labyrint - vägen in av Karin Pasche
  jonssonsbookworld.blogg.se, 23 februari 2017

  Jag är så glad över att ha fått läsa den här boken! Jag älskar allt som har med psykologi att göra, tycker att det är väldigt spännande på många olika sätt. Därför visste jag att Labyrint skulle vara en bok i min smak, och jag gillar speciellt berättelsen i denna. Den ger mig så många frågeställningar att fundera på och det gör boken till mer än bara skönlitteratur. Jag brukar vanligtvis ha svårt för tjocka böcker eftersom jag tappar tålamodet när jag ser hur många sidor jag har kvar, haha. M... Läs hela recensionen

 2. Fängslande debut
  Kaffeläsaren, 19 februari 2017

  Efter en hjärnhinneinflammation börjar Julia se hallucinationer vid flera olika tillfällen. De leder henne till att träffa Jake som förlorat sin far och gatupredikanten Job. Deras öden nästlas ihop med varann. Det är en spännande bok, språket är bra och man blir fängslad redan från första sidan. Det är svårt att lägga ifrån sig boken. Man vill hela tiden veta vad som kommer hända sen. En mycket bra och fängslande debutroman! Ser fram emot fortsättningen, vill helst veta redan nu vad som händer med alla.

 3. Jag kunde inte släppa taget!
  Olberg, 17 februari 2017

  Kan varmt rekommendera boken för de som vill ha en välskriven men ändå snabbläst spänningsroman med det lilla extra. Jag slukade boken och längtar till nästa del i serien!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Karin Pasche