Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
290
Utgivningsdatum
2017-01-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Medarbetare
Pettersson, Cecilia (form) / Malmquist, Fredrik (form)
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
346 g
SAB
Hc
ISBN
9789176970263
Ensamfararen (häftad)

Ensamfararen

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2017-01-21
211
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december kl. 07:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Valdemars och Sagas vägar korsas - vid första anblicken ett obetydligt möte. Han snubblar på en stig i Observatoriehöjden i Vasastan och hon räcker den äldre mannen en hjälpande hand. Strax därefter blir Sagas pappa oväntat sjuk.

Det står snart klart att pappans sjukdom inte kan förklaras med naturliga orsaker. Samtidigt drabbas ytterligare personer i Sagas närhet av sjukdom och dödsfall under oklara omständigheter.

Händelserna skrämmer och väcker frågor: Hur väl känner Saga egentligen människorna i sin närhet? Vem är det som tar sig in i hennes lägenhet när hon inte är hemma? Och vem är mannen som ger sig ut ensam i sin båt sent om kvällar och nätter?

Svaren söker sig bakåt i tiden. En tragisk händelse för länge sedan avslöjar sig, som ställer Saga inför svåra vägval. Invid hennes sida finns Valdemar, som själv brottas med skuld och sorg. Sagas och Valdemars vänskap växer sig allt starkare, när de behöver varandra som mest.

Ensamfararen är en gripande och känslosam roman om människors ensamhet och hur den kan ta sig uttryck på olika sätt. Det är också en berättelse om lögner, svek och förgörande tystnad. I kölvattnet av värsta tänkbara handling för länge sedan, följer också ett starkt behov av upprättelse och hämnd i nutid.

Om författaren:

Det är inte en slump att Ensamfararen till stor del utspelar sig på västkusten. Här föddes Maria 1975 och hon växte upp i en stor konstnärsfamilj. I dag bor hon med man och två barn i Vasastan i Stockholm - i samma stadsdel som Saga och Valdemar i boken bor.
Maria har en magisterexamen i praktisk svenska och en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap. Hon arbetar i dag som kommunikationsansvarig inom Stockholms universitet.
Maria Isacsson har tidigare varit publicerad med ett kapitel i Månpockets Dimridåer. Boken kom till genom en tävling där bidragen röstades fram av allmänheten. Ensamfararen är hennes debutroman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ensamfararen
  2. +
  3. Snöfall, mirakel och frusna hjärtan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Snöfall, mirakel och frusna hjärtan av Claire Sandy (pocket).

Köp båda 2 för 266 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ensamfararen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Stark debut
    Villivonkansbooks (Örebro), 12 februari 2017

    Ensamfararen är en mycket vacker men samtidigt sorglig historia om Saga. Sagas pappa blir sjuk och hamnar på sjukhus och Saga själv får massa mystiska vykort hemskickade, samtidigt som hon märker att någon är inne i hennes lägenhet när hon inte är där. Gillade denna historia mycket , språket är så fint och man kommer Saga så nära. En välskriven och fin bok som samtidigt är spännande! En mycket stark debut !

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Ensamfararen