Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2017-05-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
216 x 145 x 27 mm
Vikt
533 g
SAB
Hc
ISBN
9789176970317
Den första lagen (inbunden)

Den första lagen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-05-21
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
På väg hem från ett kringflackande liv blir managementkonsulten Maria Wilkensen indragen i dramatiken kring en mördares första mordoffer. Gamla och obehagliga minnen väcks till liv.

Men Maria försöker fokusera på att återuppbygga sitt liv i det nygamla Göteborg. Som ensamstående mamma med en afroamerikansk son upptäcker hon dock att rasismen även har nått Sverige. 

När hon en andra gång dras in i ett mord förvandlas Maria från vittne till jägare i hälarna på någon som drivs av rationell galenskap. Väninnor på båda sidorna Atlanten övertalar henne att ge sig in i jaken på mördaren trots hennes egen motvilja. Med erfarenhet som projektledare på jordens mörkare platser, långt bortom de glättiga turistmålen, ser hon vinklar som polisen missar. Till slut hamnar hon i en konfrontation där hon ställs inför ett val hon hade hoppats aldrig behöva göra.

Den första lagen är en intensiv mördarjakt men handlar också om hur våld, mobbning, rasism och utsatthet driver människor att ta olika roller - både förövare och försvarare.

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den första lagen
  2. +
  3. Nästan som du

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nästan som du av Katarina Persson (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den första lagen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra debut
    Villivonkansbooks (Örebro), 11 juni 2017

    Managementkonsulten Maria Wilkensen har precis flyttat hem till Göteborg med 8-årige sonen Alex, efter att ha levt ett kringflackande liv. Genast blir hon indragen i dramatiken kring en mördares första mordoffer. Gamla och obehagliga minnen väcks till liv.
    Den första lagen är författarens debutbok och samtidigt första delen i en spänningsserie. Det märks att det är en debutbok. Det är en del upprepningar i språket i onödan. Historien i sig är egentligen ganska bra, Maria känns dock som n... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Den första lagen