Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2017-05-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
216 x 145 x 27 mm
Vikt
533 g
SAB
Hc
ISBN
9789176970317

Den första lagen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2017-05-21
217 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
På väg hem från ett kringflackande liv blir Maria Wilkensen indragen i dramatiken kring en mördares första mordoffer. Ofrivilligt förvandlas Maria från vittne till jägare i hälarna på någon som drivs av rationell galenskap ...

Men Maria försöker fokusera på att återuppbygga sitt liv i det nygamla Göteborg. Som ensamstående mamma med en afroamerikansk son upptäcker hon dock att rasismen även har nått Sverige.

När hon en andra gång dras in i ett mord blir nyfikenheten för stark. Och det visar sig att med hennes erfarenheter kan hon se vinklar som polisen missar. Som managementkonsult under många år med bas i USA utvecklade hon en världsvan tuffhet runt om i världen, långt bortom de glättiga turistmålen.

De mörkare sidorna på andra sidan jordklotet har lärt Maria saker som hon själv är tveksam inför men som hon snart får användning för i jakten på mördaren. Till slut hamnar hon i en konfrontation där hon ställs inför ett val hon hade hoppats aldrig behöva göra.

Den första lagen är en intensiv mördarjakt men handlar också om hur våld, mobbning, rasism och utsatthet driver människor att ta olika roller - både förövare och försvarare.

Om författaren:

Stefan Christiernin föddes 1970 i Stockholm och bor idag i Trollhättan där han arbetar som research affairs and innovation manager på NEVS (det "återuppståndna Saab"). Han har en gedigen utbildning - fil.mag i matematik och fil.dr. i fysik - och han håller också en professur i simuleringsteknik vid Högskolan Väst där han varit vicerektor under flera år. Han har dessutom varit studierektor för forskarutbildningen samt sitter i styrelsen för ett antal mindre företag.

Stefan har gett ut några enstaka noveller och en tematisk roman men skrivandet har framför allt handlat om en mängd vetenskapliga artiklar. Som ständig bokslukare har drömmen om att skriva själv alltid funnits. Med Den första lagen bestämde han sig för att satsa ordentligt.

Den första lagen är Stefans deckardebut och är första delen i en spänningsserie om Maria Wilkensen - en skarpsinnig karaktär som dras in i ett förändrat Sveriges mörkaste vrår.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den första lagen
  2. +
  3. Jag förlåter aldrig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag förlåter aldrig av Mark Hill (inbunden).

Köp båda 2 för 396 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den första lagen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra debut
    Villivonkansbooks (Örebro), 11 juni 2017

    Managementkonsulten Maria Wilkensen har precis flyttat hem till Göteborg med 8-årige sonen Alex, efter att ha levt ett kringflackande liv. Genast blir hon indragen i dramatiken kring en mördares första mordoffer. Gamla och obehagliga minnen väcks till liv.
    Den första lagen är författarens debutbok och samtidigt första delen i en spänningsserie. Det märks att det är en debutbok. Det är en del upprepningar i språket i onödan. Historien i sig är egentligen ganska bra, Maria känns dock som n... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Den första lagen