Natt över Oslo (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Svarta nejlikan (del 1)
Utgivningsdatum
2017-08-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
215 x 142 x 20 mm
Vikt
339 g
SAB
Hc
ISBN
9789176970348
Natt över Oslo (häftad)

Natt över Oslo

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-08-21
213
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Den svenske diplomaten Harald Edelstam, med täcknamn Svarta nejlikan, anländer till Oslo 1942, mitt i deporteringen av de norska judarna till förintelseläger. 

Edelstam blir snabbt involverad i det smutsiga kriget mellan Gestapo och en spretig motståndsrörelse. Snaran dras åt runt den motståndscell som Edelstam tillhör, och han inser att hans diplomatiska immunitet inte längre kan skydda honom - hans liv är i fara. Han ställs inför ett vägskäl där hans val kommer att påverka både hans och hans vänners öden.

Natt över Oslo är en fiktiv gestaltning av autentiska miljöer, händelser och personer. Den utspelar sig i ett skymningsland med svek, hjältemod, falskspel, lögner och brutalitet; där ingenting är vad det synes vara, där ingenting är riktigt sant och ingenting är helt utan sanningshalt. 

Natt över Oslo är den första romanen i en Svarta nejlikan-trilogi. Författaren Mats Fors har tidigare kommit ut med fackboken Harald Edelstam - En berättelse om mod, humanitet och passion. Nu har turen kommit till en roman om Edelstams verksamhet i Norge under den tyska ockupationen. Mats har öst ur ett otroligt omfattande och rikt källmaterial.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Natt över Oslo
  2. +
  3. Natt över Oslo

De som köpt den här boken har ofta också köpt Natt över Oslo av Matz Fors, Kerstin Andersson (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 483 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats Fors