Ett halvt år, ett helt liv (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2017-10-11
Förlag
Hoi Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 18 mm
Vikt
454 g
SAB
Knb.59
ISBN
9789176971215
Ett halvt år, ett helt liv (häftad)

Ett halvt år, ett helt liv

Häftad, Svenska, 2017-10-11
319
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det här är en sann berättelse om Magnus Ernströms tid som FN-soldat under Bosnienkriget. Det är hans version av en svensk bataljons kamp för att rädda civilbefolkningens liv undan etniska rensningar. En ibland våldsam kamp som inte bara fördes mot krigsförbrytare, utan ibland också mot de egna: FN, den svenska regeringen och storpolitiska intressen. Vi får möta de små människorna i verklighetens Bosnien - brickor i ett spel om makt och pengar. På den leriga marken i ett grått och sargat Bosnien-Hercegovina kämpar alla för att överleva. Även de svenska FN-soldaterna som blir allt mer hårda, cyniska och omdömeslösa av att ständigt vistas nära döden.

Vi kastas in i området kring Vares där en handfull svenska soldater nyss hamnat för att försöka göra något mot kriget och för människorna. Svenska ungdomar som aldrig mött något liknande och som inte har en aning om vad som förväntas av dem. De möter krigets ondska och människors grymhet mot varandra.

Ett halvt år, ett helt liv är en ovanlig ögonvittnesskildring i romanform. En svensk FN-soldats berättelse om det fasansfulla kriget i forna Jugoslavien i början på 1990-talet och om det grymma spel som spelades. Kronologiskt får vi sedan följa författarens inre och yttre resa under ett halvår.

Det här är en Print on Demand-utgåva
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett halvt år, ett helt liv
  2. +
  3. Ett halvt år, ett helt liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett halvt år, ett helt liv av Magnus Ernström (inbunden).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »