Kaufmanns utvalda (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2017-10-11
Förlag
Hoi Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 13 mm
Vikt
337 g
SAB
Hc
ISBN
9789176971444

Kaufmanns utvalda

Häftad,  Svenska, 2017-10-11
309
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Jag sitter stilla, med våldsamma hjärtslag. Journalen är tom. Kaufmann tog allt ifrån henne. Till och med dokumenten försvann tillsammans med honom."

Sverige 1947. André är 14 år och blir till följd av en desperat lögn inlåst på ett mentalsjukhus. Isolerad möter han läkare som berövar barnen deras mänskliga värde, sköterskor som misshandlar, och Doktor Kaufmann - överläkaren vars nycker och experimentlusta fjättrar hela sjukhuset. Men André får också vänner - Stig, Åke, Emma och Astrid - som sätter avtryck för livet. Nästan femtio år senare ser André tillbaka på åren som formade honom så totalt - allting efteråt står i relation till vansinnet på sjukhuset. Han beslutar sig för att börja gräva i det förflutna.
Sökandet blåser liv i pappan som dog i andra världskriget, i mamman vars styrka var oöverträffbar, och i ungdomarna som omgav honom på sjukhuset. Doktor Kaufmann stiger också upp ur graven, han som var beredd att offra allt omkring sig.
André försöker förstå hur det är möjligt att förlora sitt värde och hur han ska kunna bli fri från avgrunden det innebar att bli en av Kaufmanns utvalda.

Kaufmanns utvalda är ett gastkramande psykologiskt drama om fångenskap, makt och det förtvivlade sökandet efter värdet som människa.

Det här är en Print on Demand utgåva
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kaufmanns utvalda
 2. +
 3. Dit floden för dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dit floden för dig av Shelley Read (pocket).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karl Almén Burman

 • Skulden

  Karl Almén Burman

  Hon anmäldes försvunnen en kväll i augusti. På en halvtimmas promenad längs vattnet från farfaderns stuga låg hennes badlakan och väska på en klippa. Hennes föräldrar berättade att hon försökt ta livet av sig två gånger tidigare. En gång med rakbl...

 • Kvarteret

  Karl Almén Burman

  I Kvarteret får vi ögonblicksglimtar av de boendes liv; vi möter Josefsson i 5:an som röker en kubansk cigarr varje dag efter middagen, Kristin som arbetar som dataspelare och Petrén i 5:an som är elallergiker. Vi får en känsla av hur lite de boen...