Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2017-05-04
Förlag
Hoi Förlag
SAB
uHc
ISBN
9789176971789
Väntarna (häftad)

Väntarna

Häftad Svenska, 2017-05-04
239
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Allt börjar med ett brev. Ett brev som säger att Zahin inte får stanna i Sverige. Vart ska han ta vägen? Han kan inte åka tillbaka till Afghanistan. Det finns ingen för honom där, och han vill inte lämna Zara, som också har kommit till Sverige utan sin familj.

Zahins första reaktion är att fly, ut i skogen - som så många gånger förut. Men så den natten brinner flyktingförläggningen ner, och det lilla samhället Bergås och människorna som bor där blir aldrig mer desamma.

Några av de som engagerar sig är 16-åriga Mira och 31-åriga Morgan. Först vill de bara hjälpa de nyanlända och dem som arbetar på flyktingförläggningen så gott de kan, men snart växer även deras känslor för varandra, och blir svårare att förneka, trots åldersskillnaden. Men hur kommer Miras bror reagera om han får veta? Och är det möjligt att han hade något att göra med branden?

Inspirerad av de människor hon mött när hon arbetat som volontär på ett mottagningsboende har Cannie Möller skrivit en vacker, sorgsen och hoppfull roman om kärlek, om att vänta, och om att leva.

"ALLA borde läsa Väntarna!" - Annas Fotnoter

"Det är en stark och gripande bok. Temat är väldigt aktuellt och det märks att den är verklighetsbaserad, den känns så äkta. En bok som inte gick att lägga ner förrän den var utläst!" - vilivonkansbooks på Instagram

"Jag fylls av ilska, sorg, medlidande, glädje, vemod, hopplöshet och hopp medan jag läser. Riktigt starkt!" - Sofies Bokblogg
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Väntarna
  2. +
  3. Med himlen som tak

De som köpt den här boken har ofta också köpt Med himlen som tak av Cannie Möller (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Väntarna