Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2019-10-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
215 x 143 x 21 mm
Vikt
431 g
SAB
Hc
ISBN
9789176971970
Bernhard ser dig (inbunden)

Bernhard ser dig

Inbunden Svenska, 2019-10-21
139 231 Du sparar 92 kr!
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Bernhard Bernhardson är en samvetsgrann byråsekreterare på den gigantiska myndigheten Stuk - Statens utredningskommission. Under sina trettio år på byrån har han aldrig gjort särskilt mycket väsen av sig. Och inte har han några planer på att börja nu.

Men när Bernhard tvingas debattera i tv råkar han avslöja en nyhet som väcker uppståndelse och genast befinner han sig i den politiska hetluften. Paniken är aldrig långt borta, men samtidigt är självbevarelsedriften stark. Bernhard klättrar allt högre och högre i sin nya politiska karriär. Ända tills kraschen kommer och slungar honom ur framgångens bana. Ett bittert slut, eller finns det en räddning?

Bernhard ser dig är en knivskarp politisk satir där kritiken är uttalad mot byråkratins ansvällning och statistikens totala dominans över nyhetsrapporteringen. Romanen går i orwellsk anda och humorn och absurditeten är dominerande.

Clas G Johnson föddes i Umeå och bor idag i Linköping. Efter studier på Journalisthögskolan och en examen i litteratur och språk har han arbetat som politisk redaktör, krönikör och kolumnist. Förutom över femtusen artiklar om politik och näringsliv har Clas skrivit flera romaner. 2017 utkom kärleksromanen Snapshot av evigheten. Hans senaste roman, Bernhard ser dig, är en politisk satir.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bernhard ser dig
 2. +
 3. Om svar anhålles

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om svar anhålles av Carin Hjulström, Lennart Hjulström (häftad).

Köp båda 2 för 223 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Clas G Johnson

 • Snapshot av evigheten

  Clas G Johnson

  "Vi fortsatte bara precis där vi slutade en gång. Det som var däremellan var ovidkommande. Vi var tvungna. Vi var mitt uppe i historien." Thomas och Marias kärlek är oundviklig. De möts när hon är 16 och han 26. Han följer med henne till...

 • Hugskott 1

  Clas G Johnson

  Enligt ordboken är ett hugskott ett infall, en nyck, ett påfund. I dessa hundra hugskott vrids och vänds på funderingar om livet i all sin futtiga storslagenhet. Kärlek och längtan, sammanträden och synder och allt som kan slumpa sig däremellan ka...