Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Smittans år (del 1)
Antal sidor
470
Utgivningsdatum
2019-10-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
210 x 135 x 29 mm
Vikt
553 g
SAB
Hc
ISBN
9789176972038
Mörk stad : en dystopi om mänsklighetens undergång (häftad)

Mörk stad : en dystopi om mänsklighetens undergång

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-10-21
179
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mörk stad : en dystopi om mänsklighetens undergång Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Världen ligger i ruiner. En smitta som förvandlar människor till blodtörstiga odjur har slagit civilisationen i spillror. I Sverige har militära styrkor lyckats isolera och upprätta en karantänzon som kallas Fristaden på ön Södermalm i centrala Stockholm. Denna plats är nu mänsklighetens sista hopp och utpost. Under de militära styrkornas ledning försöker man bygga upp en ny framtid och ett nytt samhälle innanför Fristadens gränser.

I Fristaden lever en grupp vänner vars vardag består av arbetsrutiner, ransoneringsscheman och ständiga kontroller från säkerhetsstyrkorna. Men det är även en vardag fylld av livsfarliga prövningar som proviantrundor till världen utanför. Den enda tillflykten som vännerna har är Klubblandet, ett kvarter med gamla barer och klubblokaler som förvandlats till ett stort nöjestempel. Men när en av vännerna upptäcker en fruktansvärd hemlighet om Fristaden och sedan försvinner spårlöst dras vännerna snabbt in i en häxdans där hotet inte längre bara finns utanför murarna.

Mörk stad är J.S. Axells debutbok. Det är första delen i en serie.

Jan Stefan Axell föddes 1974 i Skövde. Han växte upp i den idylliska småstaden Hjo, men tillbringade även några år i Göteborg innan flyttlasset gick till Stockholm där han bor idag. Jan Stefan har jobbat som bland annat journalist, redaktör och layoutare på Aftonbladet. Förutom att nu frilansa som kulturarbetare är han med i bandet The Exploding Boy.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mörk stad : en dystopi om mänsklighetens undergång
 2. +
 3. Mörkt land : en dystopi om mänsklighetens undergång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mörkt land : en dystopi om mänsklighetens under... av J S Axell (häftad).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Mörk stad : en dystopi om mänsklighetens undergång. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra men aningen för detaljerad
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 13 februari 2022

  Dystopier tycker jag alltid är spännande. Extra kul är det att läsa dystopier som skrevs precis innan den nuvarande verkliga pandemin. Den här boken ger mersmak för nästa del i serien. Karaktärerna är många men ändå enkla att hålla koll på. Det är tydligt när berättelsen byter perspektiv. Axell bygger upp det mystiska kring vissa händelser bra. Dock upplever jag mycket vara för detaljerat beskrivet. Jag tror exempelvis tre av karaktärerna, när vi får följa deras perspektiv, gissar att den de ... Läs hela recensionen

 2. En dystopisk roman i Stockholmsmiljö.
  -, 27 mars 2020

  Dystopier är my cup of tea, så jag slängde mig genast över den här boken när den kom igår. Här har vi alltså en bok i min favoritgenre som dessutom utspelar sig i Stockholm, en stad jag väl känner. Förutsättningarna för en positiv läsupplevelse föreligger. Och jag blir heller inte besviken. Mörk stad har de ingredienser som en postapokalyptisk roman kräver. Ett fokus på överlevnad finns här, men också på att leva. Att hitta en vardag som, åtminstone litegrann, kan påminna om livet som det va... Läs hela recensionen

 3. Spännande
  Matbro, 28 december 2019

  Spännande. Bra flyt i texten vilket ger mersmak på nästa bok. Lagom med tekniska benämningar då vissa författare i denna genre spårar ut fullständigt i typbeteckningar/fakta om diverse vapen,bilar etc.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av J S Axell

 • Mörkt land : en dystopi om mänsklighetens undergång

  J S Axell

  Karantänzonen Fristaden på Södermalm skulle vara mänsklighetens sista utpost och hopp mot den smitta som sprids över världen. Men Fristaden har visat sig vara en lögn. Efter upproret uppdagas nya sanningar och frågorna blir fler. Vad är det som li...