Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2019-09-15
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
178 x 110 x 10 mm
Vikt
100 g
SAB
Blb
ISBN
9789176972052
Vampyrist : en bok om riktiga vampyrer (pocket)

Vampyrist : en bok om riktiga vampyrer

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2019-09-15
69
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Finns vampyrer på riktigt, och i så fall, sover de i kistor och börjar brinna i solljus? Har de huggtänder och är de unga för evigt? Boken Vampyrist utmanar den traditionella synen på vad en vampyr är och utforskar en av vår tids växande subkulturer. Författaren tar med läsaren på en underhållande och nyfiken resa genom en dold värld som endast ett fåtal har vetskap om. Här träffar vi helt vanliga människor som gillar att dricka blod, människor som har gjort vampyrism till sin livsstil. Men under ytan döljer sig också sjukdomar, sekter och mord.
Vampyrist är en fascinerande och skickligt skriven bok som omkullkastar tidigare föreställningar om vad en vampyr är. Boken kan läsas som en fantasy men också som en populärfackbok.

Cecilia Fredriksson föddes 1987 i Eskilstuna där hon bor än idag. Hon är utbildad socionom och diplomerad lektör och driver företaget Manusdiagnos där hon arbetar som lektör, manusutvecklare och utbildare. Människans mörka sidor har alltid fascinerat Cecilia och under ungdomsåren var det särskilt vampyrer som väckte hennes fantasi till liv. Under hösten 2014 fick hon höra talas om människor som levde som vampyrer, men när hon försökte göra efterforskningar upptäckte hon snabbt att det inte fanns mycket dokumenterat om dessa människor. Insikten gjorde att hon tog beslutet att själv skriva en bok om vad hon kallar vampyrister. Vampyrist är hennes debut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vampyrist : en bok om riktiga vampyrer
 2. +
 3. En vampyrs bekännelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt En vampyrs bekännelse av Anne Rice (inbunden).

Köp båda 2 för 242 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vampyrist : en bok om riktiga vampyrer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Intresserad och spännande faktabok
  Brijdeep Kaur, 11 november 2019

  Vampyrist är en faktabok med information om vampyrer 🧛‍♀️ 🧛‍♂️ Boken innehåller information om myter kring vampyrer med en blick tillbaka allt från 1700-talet. Bokens höjdpunkter är bland annat klinisk vampyristen, hur en vampyr blir till och olika former av vampyrer, religiösa sekt och om bloddrickande personer som identifierar sig själva som vampyrer. .
  --------
  En väldigt intressant och spännande liten faktabok om vampyrer. Är m... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Cecilia Fredriksson