Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Cardinal-serien (del 3)
Antal sidor
435
Utgivningsdatum
2020-11-15
Förlag
Hoi Förlag AB
Översättare
Sandra Gustafsson, Lars Rambe
Originaltitel
Blackfly Season
Dimensioner
178 x 110 x 27 mm
Vikt
245 g
SAB
Hce
ISBN
9789176972236
Identitet okänd (pocket)

Identitet okänd

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-11-15
39 79 Du sparar 51%
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
De kallar henne Red eftersom hon inte minns sitt namn. Den unga rödhåriga tjejen har förlorat minnet efter att hon blivit skjuten och det finns inga verkliga ledtrådar till vad som har hänt henne eller vem hon är. Det makabra fyndet av ett torterat och skändat lik i en grotta där allting pekar på ritualmord får kriminalinspektörerna John Cardinal och Lise Delorme att misstänka att Red sitter inne med avgörande information i jakten på en mördare. Fallet kan snart kopplas till en uppgörelse inom knarkhandeln i norra Ontario, men vem är egentligen den mystiske Red Bear och är det sant att han får makt genom att åkalla de dödas andar?

Kriminaldramat Cardinal som bygger på böckerna om polisen John Cardinal av Giles Blunt har gjort succé på C More.

Giles Blunt växte upp i North Bay, Ontario, en liten stad som liknar Algonquin Bay i bokserien om John Cardinal. Efter att ha studerat engelsk litteratur vid University of Toronto, flyttade han till New York där han bodde under de kommande tjugo åren, innan han återvände till Toronto 2002. Vid sidan av sitt skönlitterära skrivande har han skrivit manus för ett antal tv-serier som bl a I lagens namn. Han debuterade med romanen Cold Eye (1989) som filmatiserades med den franska regissören Alain Jessua. Det stora genombrottet fick han med Fruset offer (2000) som vann British Crime Writers Silver Dagger award
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Identitet okänd
 2. +
 3. När du läser detta

De som köpt den här boken har ofta också köpt När du läser detta av Giles Blunt (pocket).

Köp båda 2 för 78 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Identitet okänd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fångad från start!
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 22 september 2022

  Som vanligt med Giles Blunt fångas jag från första början. Dock hade jag velat undra över vissa saker aningen längre. Men jag gillar historien. Återigen brutala mord vilket jag gillar och olika berättelser som vävs samman. Blunt får det inte att vara rörigt utan alla detaljer och allas bakgrund tillför saker till berättelsen. Varje karaktär är viktig. Samtidigt är miljön vackert och intressant beskriven. Det finns inte heller där något onödigt; allt som berättas och målas upp sätter läsaren i... Läs hela recensionen

 2. spänning och snabbläst
  @bettan_bokprataren (Örebro), 4 mars 2021

  En stilla storm, Identitet okänd - Giles Blunt

  Mina tankar om
  Del 2 och 3 tycker jag är mycket bättre än del ett Fruset offer
  Det är två mycket snabb och lättlästa böcker som är lätt att komma in i då man kastas rakt in i handlingen. Drivet är bra och spänningsfaktorn är på topp. Cardinal är en sympatisk person som jag har väldigt lätt att tycka om, han har humor och är kärleksfull på sitt egna lilla speciella sätt.
  Cardinal finns även som Tv serie och jag gillade den se... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Giles Blunt