Gränsmark (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
554
Utgivningsdatum
2020-09-21
Förlag
Hoi Förlag
ISBN
9789176972823
Gränsmark (e-bok)

Gränsmark (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-09-21

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Siv Dahlin är lantbrevbärare på Finnmarken. Genom vinterns polarkyla och sommarens myggsvärmar kör hon ut på sin långa runda till folket på skogen. Mobiltäckningen är fläckvis och utkantsmänniskorna är beväpnade, jägare som de är. Här finns normala galningar liksom jakthundar och vargar, nyanlända och rättshaverister.
Och så de snälla och omtänksamma, som från en annan tid. Trakten bolmar av oberättade historier. Vemodet är gränslöst.
Siv dras in i människornas liv. Hon upptäcker sådant hon inte vill veta, mottar bikt, är fyllechaufför och en länk till storsamhället.
Under radarn byggs någonting upp, systematiskt. Hon ser det, men ändå inte. Sedan är det för sent.
Aino Trosells roman utspelar sig i mänskliga yttre och inre gränsmarker. En storslagen och glödande berättelse från periferin.

Det här är Print on Demand-utgåvan.

Aino Trosell föddes 1949 i Malung och bor idag i Göteborg. Hon har skrivit 26 böcker och räknas som en av Sveriges stora moderna arbetarförfattare. Hennes författarskap är flerfaldigt belönat, bland annat med Ivar-Lo-priset, Moapriset, Årets bästa svenska kriminalroman och Samfundet de Nios Vinterpris.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gränsmark. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En resa som heter duga
    En Bokresa, 23 september 2020

    Det var en resa som heter duga, långt upp i norra Sverige, genom årstider i glesbygden. Jag åker med Siv i sin postbil när hon delar ut posten, i alla väder. De är få som bor där men alla verkar ha något att dölja, det är goda och onda människor, flyktingar, nazister, vargar. Vissa historier får mig att hissna andra bara mysiga. Siv vet vad hon gör, fast hon tvivlar på sig själv, hon har skinn på näsan och säger "man behöver inte vara uppdaterad i allt" men har koll på det mesta. Trots sina m... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Trosell Aino