Väntarna (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Inläsare
Cannie Möller
Utgivningsdatum
2017-08-05
Förlag
Hoi Audio & Swann Audio
Dimensioner
137 x 162 x 25 mm
Vikt
229 g
SAB
uHc
ISBN
9789176973622
Väntarna (cd-bok)

Väntarna

CD-bok Svenska, 2017-08-05
339
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
?Zahin betraktar scenen framför sig: Lågor slår ut genom fönstren, rök sipprar upp mellan takplåtarna. Huset där han bott det senaste halvåret brinner.

Flyktingförläggningen i det lilla samhället Bergås brinner.
Zahin, vars ansökan om uppehållstillstånd nekats, blir snabbt misstänkt för att ha anlagt branden. Zara, som skiljts från sin familj under flykten från Afghanistan, gör sig redo att offra allt för dem hon älskar. Mira chockas av vad människor egentligen är kapabla till - och hur långt hennes egen bror är beredd att gå.
Han är inte bara ett hot mot flyktingarna, utan också mot henne själv och den vuxne man hon inte kan låta bli att älska.
Två parallella kärlekshistorier utspelar sig i en verklighet där minnen och fördomar kastar hotfulla skuggor över människor som vågar hoppas och ge varandra styrka att gå vidare. Människor som inte ger upp, samtidigt som Den Osynliga Motståndsrörelsen väntar på rätt tillfälle för nästa attentat ?

Väntarna bygger på verkliga händelser och personer. De väntar alla på något: trygghet, familj, acceptans, kärlek. Hämnd.

Cannie Möller gjorde sin romandebut 1983 med ungdomsboken Kriget om källan. Sedan dess har det blivit ett tjugotal ungdomsromaner, bland annat Augustnominerade Balladen om Sandra Ess och Med himlen som tak, för vilken hon belönades med Nils Holgersson-plaketten
Väntarna är inspirerad av verkliga händelser och av människor som Cannie mött under sitt arbete som volontär på ett boende för nyanlända flyktingar.

CD ljudbok: 7 skivor
Speltid: 8t. 09min.
Uppläsare: Cannie Möller
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Väntarna
  2. +
  3. Med himlen som tak

De som köpt den här boken har ofta också köpt Med himlen som tak av Cannie Möller (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 628 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Väntarna