Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2017-09-11
Förlag
Hoi Förlag
SAB
Hc
ISBN
9789176973950
Den första lagen (häftad)

Den första lagen

Häftad Svenska, 2017-09-11
299
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
På väg hem från ett kringflackande liv blir Maria Wilkensen indragen i dramatiken kring en mördares första mordoffer. Ofrivilligt förvandlas Maria från vittne till jägare i hälarna på någon som drivs av rationell galenskap ...

Men Maria försöker fokusera på att återuppbygga sitt liv i det nygamla Göteborg. Som ensamstående mamma med en afroamerikansk son upptäcker hon dock att rasismen även har nått Sverige.

När hon en andra gång dras in i ett mord blir nyfikenheten för stark. Och det visar sig att med hennes erfarenheter kan hon se vinklar som polisen missar. Som managementkonsult under många år med bas i USA utvecklade hon en världsvan tuffhet runt om i världen, långt bortom de glättiga turistmålen.

De mörkare sidorna på andra sidan jordklotet har lärt Maria saker som hon själv är tveksam inför men som hon snart får användning för i jakten på mördaren. Till slut hamnar hon i en konfrontation där hon ställs inför ett val hon hade hoppats aldrig behöva göra.

Den första lagen är en intensiv mördarjakt men handlar också om hur våld, mobbning, rasism och utsatthet driver människor att ta olika roller - både förövare och försvarare.

Det här är en Print on Demand-utgåva
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den första lagen
  2. +
  3. Lazarus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lazarus av Lars Kepler (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den första lagen