Storbondens pipa (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Familjesagan på Källetorps gård (del 2)
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2018-02-19
Förlag
Hoi Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 13 mm
Vikt
332 g
SAB
Hc
ISBN
9789176973974
Storbondens pipa (häftad)

Storbondens pipa

Häftad Svenska, 2018-02-19
299
Skickas inom 7-10 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Lantbrukaren Erik Hammarströms vardag ställs på ända när han en dag får ett vykort från sin tidigare fru Lillemor. Hon lämnade honom för storbonden RG sju år tidigare och sedan dess har de inte hörts av. Efter en tid i Brasilien har Lillemor kommit till insikt om vilket egoistiskt liv hon lever. Det som skulle ge hennes liv betydelse är en familj, och hon bestämmer sig därför för att adoptera. Men hon behöver Eriks hjälp att uppnå sitt mål.

Erik lever nu ett lugnt liv på landet med sin katt och med grisarna i stallet. Det är här bland dammiga stallboxar och moränjordar som Eriks dilemman staplar sig och besluten ska tas.

Kan man återförenas med sin frånskilda hustru, och hur stark är längtan efter att äntligen bilda en familj när den ställs mot åtrån?

Storbondens pipa är en laddad relationsroman om svek, åtrå och moraliska prövningar som vänder upp och ner på vardagslivet. Det är den andra men fristående romanen i serien om lantbrukaren Erik Hammarström på gården Källetorp. Den första, Den danska älskarinnan utkom 2016 och nominerades till SF Vuxenskolans författarpris 2017.
Dikten på sidan 9 är skriven av Werner Aspenström.

Det här är en Print on Demand-utgåva
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Storbondens pipa
 2. +
 3. Svägerskans kontrakt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svägerskans kontrakt av Göran Magnusson (häftad).

Köp båda 2 för 598 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Göran Magnusson

 • Den danska älskarinnan

  Göran Magnusson

  Tjänstemannen Erik Hammarström som är skild sedan några år, tar efter pappans dramatiska död över föräldragården Källetorp. Han hyr ut torpet på gården till en familj från Köpenhamn, vilket blir inledningen på en dramatisk sommar där kärlek och ot...

 • Svägerskans kontrakt

  Göran Magnusson

  Om endast en historia skulle berättas från Källetorps gård i Lomsjö församling under den tid Erik Hammarström slagit ner bopålarna på föräldragården, så var det den om honom och hans svägerska Eva. Hon bor på granngården Torenäs tillsammans med si...