Storbondens pipa (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (175.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Familjesagan på Källetorps gård (del 2)
Inläsare
Christoffer Svensson
Utgivningsdatum
2018-01-21
Förlag
Hoi Audio
ISBN
9789176974292
Storbondens pipa (ljudbok)

Storbondens pipa (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-01-21

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Dikten på sidan 9 är skriven av Werner Aspenström.

För Erik Hammarström är livet på gården Källetorp i Småland precis som andra moderna lantbrukares i byn. Erik, frånskild och före detta tjänsteman vid Jordbruksverket, lever nu ett lugnt liv på landet med sin katt och med grisarna i stallet. Men ensamheten gör sig ofta påmind och har satt sina spår.

En dag öppnar Erik postlådan och finner ett vykort från Lillemor, hans före detta fru som lämnade honom för RG, den spännande och framgångsrike arvtagaren till godset Ekeberga i byn. Efter en tid i Brasilien har Lillemor kommit till insikt om vilket egoistiskt liv hon lever. Hon inser att det som skulle ge hennes liv betydelse är en familj, och bestämmer sig för att adoptera. Men hon behöver Eriks hjälp för att uppnå sitt mål.

Det är här bland dammiga stallboxar och moränjordar som Eriks dilemman staplar sig och besluten ska tas. Kan man återförenas med sin frånskilda hustru, och hur stark är längtan efter att äntligen bilda en familj, när den ställs mot åtrån?

Storbondens pipa är en laddad relationsroman om svek, åtrå och moraliska prövningar som vänder upp och ner på vardagslivet. Det är den andra, men fristående romanen i serien om lantbrukaren Erik Hammarström på gården Källetorp. Den första, den kritikerrosade Den danska älskarinnan, utkom 2016 och nominerades till SF Vuxenskolans författarpris 2017.

Göran Magnusson är uppvuxen i Malmö, yrkesverksam som agronom, copywriter, journalist och för närvarande bosatt i Lund.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Göran Magnusson

  • Den danska älskarinnan

    Göran Magnusson

    Tjänstemannen Erik Hammarström som är skild sedan några år, tar efter pappans dramatiska död över föräldragården Källetorp. Han hyr ut torpet på gården till en familj från Köpenhamn, vilket blir inledningen på en dramatisk sommar där kärlek och ot...

  • Svägerskans kontrakt

    Göran Magnusson

    Om endast en historia skulle berättas från Källetorps gård i Lomsjö församling under den tid Erik Hammarström slagit ner bopålarna på föräldragården, så var det den om honom och hans svägerska Eva. Hon bor på granngården Torenäs tillsammans med si...