Fjälldesperadon (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (471.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Göran Forsmark
Utgivningsdatum
2017-12-05
Förlag
Hoi Audio
ISBN
9789176974537

Fjälldesperadon Ljudbok

(3 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2017-12-05

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"JAKTEN PÅ FJÄLLDESPERADON!" Så lyder löpsedlarna i Lappland vintern 1951.

Tidigt en februaridag brinner fjällbyn Vaisaluokta. På platsen hittas två skjutna män och snart står det klart att all förödelse har orsakats av en och samma person. I medierna döps han till "Fjälldesperadon".

En skidpatrull från Jokkmokkpolisen, ledd av landsfiskalsassistent Olle Nordgren och överkonstapel Torsten Gustavsson, skickas till den mest otillgängliga och bistra vildmark för att ta upp jakten. Varje dag är en kamp mot både klockan och den allt mer genomträngande kylan, och konflikterna växer inom gruppen.

Men boken om Fjälldesperadon handlar inte enbart om jakten på en galning. Den handlar även om den unga journalisten Inger Ekman, som försöker förstå vad som får någon att starta ett krig mot samhället. Och om att hitta en förklaring till vansinnet. Fjälldesperadon är baserad på verkliga händelser.

Jerk Schuitema är uppvuxen i Gällivare i Lappland, och sedan nittiotalets början har han arbetat med film. Med tiden blev innehållet i berättelserna allt viktigare och de senaste tio åren har Jerk jobbat med gestaltning i en eller annan form. För film, men även för tv och nu även i böcker. Jerks målsättning är att få dela med sig av sina historier, äventyr och hopljugna sanningar. För både stora som små. Och förhoppningsvis skicka med dem någonting tänkvärt på vägen. Fjälldesperadon är Jerks debutroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jerk Schuitema