Lucia (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2018-04-05
Förlag
Hoi Förlag
ISBN
9789176975282
Lucia (e-bok)

Lucia (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2018-04-05
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Kvällen då någon ska dö är mycket vacker. Snön knarrar under fötterna på den märkliga processionen. De rakade skallarna är dolda i höga, strutformade hattar. Ansiktena är gömda i de vita visiren. I slutet av karavanen bärs ett träkors som redan är preparerat för antändning.

Än så länge går alla tysta. Än så länge är luciasången det enda som hörs. Ännu finns det tid för Jimmy att fånga Lucias leende. Ännu kan han tänka att det inte finns någonting att oroa sig för. Sen kommer allting att vara för sent.

Cannie Möller gjorde sin romandebut 1983 med ungdomsboken Kriget om källan. Sedan dess har det blivit ett tjugotal romaner, bland annat Augustnominerade Balladen om Sandra Ess och Med himlen som tak, för vilken Cannie belönades med Nils Holgersson-plaketten. Lucia är första boken av tre.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Möller Cannie

  • Spelet om att vara någon eller ingen alls

    Möller Cannie

    Det finns ledare man inte trotsar ostraffat. Alex och Maria har varit bästisar sen dom var små. Så hade det kunnat fortsätta om inte Diana och hennes tjejer slagit klorna i Alex. Diana styr sitt gäng och hela skolan med järnhand, hennes ord om vem...

  • Grattis, ha ett bra liv

    Möller Cannie

    Det hände ett och annat den där hösten ? Min syrra Lou ville inte leva längre. Hon fick fira sin födelsedag på psyket. Pappa gav upp helt och la sig i badkaret och vägrade komma upp. Det var väl mest mamma som liksom höll skenet uppe av att vi var...

Bloggat om Lucia