I skuggan av Nathan (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Håkan Julander
Utgivningsdatum
2018-11-05
Förlag
Swann Audio
Dimensioner
135 x 160 x 43 mm
Vikt
490 g
SAB
Lz Söderblom, Håkan
ISBN
9789176976876
I skuggan av Nathan (cd-bok)

I skuggan av Nathan

CD-bok Svenska, 2018-11-05
325
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Vem var han, Helge Söderblom, som dog den 7 januari 1932 på Ulleråkers mentalsjukhus i Uppsala, dagen före sin 36-årsdag?

Bara ett halvår tidigare hade hans berömde far ärkebiskopen Nathan Söderblom gått bort och landssorg utlysts.

I Helges texter möter vi en skicklig stilist och träffsäker berättare, en skådespelare och posör, men också en man med ett barns bekräftelsebehov sida vid sida med en djup klarsynthet när det gäller hans eget och familjens liv. Han brottas med en sexualitet som inte accepteras och livsval som inte får göras i den påpassade ärkebiskopsfamiljen.

Omi Söderblom som är barnbarn till Helge sökte efter information om en farfar som det var märkligt tyst om under hennes uppväxt, och på besynnerliga vägar blev hon ägare till en ask med hans papper. Till Helges texter har Omi Söderblom skrivit en introduktion och analys av det hon funnit under sitt sökande. I Skuggan av Nathan är en mycket gripande biografi om en av vår tids största familjedramer.

Det skär genom märg och ben att läsa Helge Söderbloms beskrivning av sin egen korta och smärtfyllda levnad. Maria Schottenius, Dagens Nyheter.

Om författaren:

Omi Söderblom, född i Uppsala 1950, är domare i Svea hovrätt och barnbarnsbarn till ärkebiskop Nathan Söderblom. I sin kritikerrosade författardebut delar hon med sig av sin släkthistoria och tecknar ett gripande porträtt av sin farfar, Helge Söderblom, Nathans och Annas äldste son. Omi har gått igenom ett gediget material i sin research brev, böcker och artiklar.

CD ljudbok: 19 skivor
Speltid: 22 t. 13 min.
Uppläsare: Håkan Julander
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I skuggan av Nathan
  2. +
  3. Söderblom och Wallenbergaffären : nytt ljus i ett trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Söderblom och Wallenbergaffären : nytt ljus i e... av Omi Söderblom (inbunden).

Köp båda 2 för 624 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Omi Söderblom

  • Söderblom och Wallenbergaffären : nytt ljus i ett trauma

    Omi Söderblom

      Nytt ljus i ett trauma Raoul Wallenbergs öde och mystiska försvinnande i ett Ungern i upplösning mot slutet av andra världskriget tillhör efterkrigstidens mest omskrivna och omdebatterade politiska händelser. Många böcker och än fler artikl...