Pojken som följer sin skugga (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (166.9 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Inläsare
Magdi Saleh
Utgivningsdatum
2019-04-21
Förlag
Hoi Audio
ISBN
9789176976913
Pojken som följer sin skugga (ljudbok)

Pojken som följer sin skugga (ljudbok)

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-04-21
89
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Memos första möte med Amanda väcker något hos honom. Men vart tar drömmarna vägen i förorten? Memo tillbringar sina dagar i förortens betong. Föräldrarna vill att han ska studera vid universitetet och sedan gifta sig med en flicka från den kurdiska hembyn. Livet i Sverige blev inte som de tänkt sig. Alla möjligheter har bleknat och kvar finns bara hoppet om att Memo ska leda familjen mot en ljusare framtid.
När Memo blir förälskad i Amanda förändras allt. Föräldrarna anklagar honom för att överge deras kultur och Memo ställs inför ett ultimatum - familjen eller Amanda. Memo vill inte välja, men vad händer om han går emot sin familj?
Samtidigt kallar kompisarna honom svikare och förorten brinner.

Pojken som följer sin skuggaär en fängslande relationsroman om utanförskap, integration och kärlek som sträcker sig långt över gränserna. En berättelse om att bryta sig loss.

KADIR MERAL, född 1978, kom till Sverige från Turkiet på 90-talet till Dalarna. Han tog en kandidatexamen i statskunskap och en gymnasielärarexamen i Uppsala och efter 15 år i läraryrket arbetar han idag med integrationsfrågor, stand-up och skriver krönikor. Inspirationen till boken kommer från egna upplevelser. Han bor i Kungälv utanför Göteborg med fru och två barn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »