Misstaget i Petrograd (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (351.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
Gulaschbaronen (del 2)
Inläsare
Håkan Julander
Utgivningsdatum
2020-08-21
Förlag
Hoi Audio
ISBN
9789176977552
Misstaget i Petrograd (ljudbok)

Misstaget i Petrograd (ljudbok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-08-21

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Efter första världskrigets slut följer den ena ekonomiska krisen på den andra i Europa. Folkhemmet börjar trevande byggas under 1930-talet, samtidigt som Sverige räddhågat kryper ihop när nazismens framväxt leder till nästa stora krig 1939.
Påverkade av tiden lever människorna vidare med sina liv. Rikedom är inte nog för Gustaf Cronhielm. Han vill ha samhällets respekt, men möter misstänksamhet. Hans mörka förflutna flyter upp till ytan och en skandal briserar. Långsamt börjar han ompröva sitt liv. En tidningsartikel om kommunister i Moskva, där han identifierar sin bror Arvid, får honom att ta ett avgörande steg.
Agnes Skogh är fastlåst i ett olyckligt äktenskap med Karl. När makens gamle vän Sten Seger hyr ett vindsrum i deras stora villa i Visby inleds en dramatisk förändring i hennes liv. För Agnes och Karls sköra dotter Kristina ställs tillvaron på ända.
Arvid Hjelm lyckas övertala sin hustru Greta att de ska emigrera till Sovjetunionen. Stalins terrorvälde, där vem som helst kan bli hämtad till förhör för att aldrig återvända, får honom att börja tvivla på sin tro - medan hans son Hans svär Hitler trohet och ansluter sig till det svenska SS-kompaniet på östfronten.

Misstaget i Petrogradutspelar sig under den dramatiska perioden 1920-1945 och är en fristående fortsättning påGulaschbaronensom kom ut 2019.

Henrik Fock föddes 1944 i Linköping men växte upp i Bromma. Han delar sin tid mellan Stockholm och Norrtälje. Efter en karriär som managementkonsult ägnar han sig numera åt skrivandet och har utkommit med ett flertal böcker, både fack- och skönlitterära. Hans romaner är ofta samhällskritiska och handlar om människors sökande efter gemenskap.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Misstaget i Petrograd. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Enastående
    -, 17 januari 2021

    Mycket fin, intressant och spännande skildring av människoöden och miljöer. Fantastiskt språk.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Henrik Fock