Mannen som hyrde en familj (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (319.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gert Lundstedt
Utgivningsdatum
2019-09-21
Förlag
Hoi Audio
ISBN
9789176977583

Mannen som hyrde en familj Ljudbok

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2019-09-21

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Gustav, 83, har alltid prioriterat karriären framför att skaffa fru och barn. Trots sin
ålder har han inga planer på att lämna sina höga positioner. Men mitt under ett styrelsemöte faller han ihop av en stroke och livet blir aldrig mer detsamma. Han flyttar in på ett lyxigt äldreboende där det som räknas är att ha nära och kära som kommer på besök. Eftersom Gustav alltid strävat efter att vara lyckad hyr han en familj. Men istället för en perfekt sådan får han en evighetsstuderande loser till son, en ensamstående mamma till svärdotter och två jobbiga ungar till barnbarn.
Mannen som hyrde en familj är en tragikomisk feelgood med karaktärer som griper tag och väcker känslor. Bakom humorn och den lättsamma stilen finns ett djup som manar till eftertanke: Hur långt är man beredd att gå för att slippa ensamheten och för att behålla fasaden? Vad är en familj egentligen? Kan man ändra sitt sätt att vara, även långt upp i åldern?

Susanne Brijker föddes 1969 i Finspång. Hon har en examen i biomedicinsk vetenskap från universitetet i Leiden och en i omvårdnad från Röda Korsets högskola. Idag bor hon i Järfälla utanför Stockholm och arbetar som nattsjuksköterska. Idén om gubben Gustav som hyr en familj fick hon genom sitt jobb där hon träffar många människor som är ensamma på ålderns höst, trots att de har familj.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Mannen som hyrde en familj. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Alldeles underbar!
  -, 19 mars 2024

  Jag strecklyssnade på boken och är säker på att jag kommer att läsa/lyssna på den igen. Rolig och sorglig och hoppfull.

 2. Jag älskade verkligen den här boken!
  Kim M. Kimselius, 18 maj 2020

  Jag älskade verkligen den här boken, från första till sista raden. Vad är egentligen det viktigaste i livet, jobbet eller familjen? Och vad är en familj? Hur känns det när döden lurar just i utkanten av synfältet? Det är frågor som tas upp i den här boken på ett humoristiskt och underbart sätt.

  Huvudpersonen är Gustav, 83 år. Karriären har alltid varit viktigast för honom. Han har inte en tanke på att sluta jobba, inte eller har han under hela sitt liv haft en endaste fundering på at... Läs hela recensionen

 3. Härlig berättelse med både hjärta och hjärna
  Simona Roble, 7 oktober 2019

  Feelgood är normalt inte min favoritgenre, men det finns definitivt undantag. Den här boken är ett sådant. Karaktärerna är varken sockersött tillrättalagda eller statiskt platta, de är ofullkomliga, komplexa och föränderliga. Som folk är mest. Språket är snyggt och lättbegripligt och historien är effektivt berättad, den rullar på och man vill fortsätta läsa för att få veta vad som ska hända. Här ryms humor och spänning, ljus och mörker. Döden diskuteras klokt och osentimentalt och frågor väck... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Susanne Brijker

 • Den objudna hyresgästen

  Susanne Brijker

  Efter ett bråk med chefen lämnar tjugotreåriga Mira sitt jobb på en sunkig krog. När hon får nys om att man kan tjäna bra pengar inom hemtjänsten, speciellt om man är utbildad undersköterska, ser hon sin chans. Att hon varken har utbildning eller ...