Natt över Oslo (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (274.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Svarta nejlikan (del 1)
Inläsare
Kerstin Andersson
Utgivningsdatum
2017-08-21
Förlag
Hoi Audio
ISBN
9789176979525
Natt över Oslo (ljudbok)

Natt över Oslo (ljudbok)

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2017-08-21

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den svenske diplomaten Harald Edelstam, med täcknamn Svarta nejlikan, anländer till Oslo 1942, mitt i deporteringen av de norska judarna till förintelseläger.

Edelstam blir snabbt involverad i det smutsiga kriget mellan Gestapo och en spretig motståndsrörelse. Snaran dras åt runt den motståndscell som Edelstam tillhör, och han inser att hans diplomatiska immunitet inte längre kan skydda honom - hans liv är i fara.

Natt över Oslo är en fiktiv gestaltning av autentiska miljöer, händelser och personer. Den utspelar sig i ett skymningsland med svek, hjältemod, falskspel, lögner och brutalitet; där ingenting är vad det synes vara, där ingenting är riktigt sant och ingenting är helt utan sanningshalt.

Mats Fors har en examen i journalistik men har även studerat filmvetenskap och manusskrivande. Han arbetar nu framför allt som utbildningsproducent.

Natt över Oslo är Mats romandebut och den första delen i en Svarta nejlikan-trilogi. Edelstam "drabbade" honom för tio år sedan och det blev både film och en biografi om den svenske diplomaten. Mats har öst ur ett otroligt omfattande och rikt källmaterial.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats Fors