Fler böcker inom
Format
Spiral
Språk
Svenska
Antal sidor
92
Utgivningsdatum
2016-12-06
Upplaga
2
Förlag
BoD
Dimensioner
300 x 225 x 20 mm
Vikt
610 g
Komponenter
Ringbuch
SAB
Rba
ISBN
9789176993774
Styrka, snabbhet : teknik och träning för sprinterlöpning och längdhopp - ny typ av specifik styrketräning för snabbhet presenteras. Styrka, snabbhet - vetenskapliga grunder

Styrka, snabbhet : teknik och träning för sprinterlöpning och längdhopp - ny typ av specifik styrketräning för snabbhet presenteras. Styrka, snabbhet - vetenskapliga grunder

Teknik och träning för sprinterlöpning och längdhopp. Ny typ av specifik styrke- träning för snabbhet presenteras. Styrka Snabbhet - vetenskapliga grunder.

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Spiral Svenska, 2016-12-06

Slutsåld

Denna sammanställning av fakta i bokens inledande del är avsedd som ett bidrag till samlad kunskap om begreppet Styrka och snabbhet. Först behandlas snabbhet ur ett allmänt perspektiv, med olika styrkebegrepp, träningsprinciper, planering samt övningsförråd, som också kan läsas separat. Därefter omfattar boken främst sprinterlöpningens teknik och träning men dessutom längdhopp. Ett avsnitt dokumenterar svenske elitsprintern Henrik Olaussons erfarenhet från sprinterträning i Houston, USA under ledning av Tom Tellez (tränare, för Carl Lewis).
Efterföljande sammanfattning av sprintertekniken med hjälp av ett flertal biomekaniska studier, dokumenterar en idealteknikmodell. Detta leder slutligen fram till att författaren föreslår en ny specifik styrketräning för snabbhet - Powersprint .
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Styrka, snabbhet : teknik och träning för sprinterlöpning och längdhopp - ny typ av specifik styrketräning för snabbhet presenteras. Styrka, snabbhet - vetenskapliga grunder. Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderas
    Kjell Håkan Andersson, 1 februari 2017

    En unik och fantastiskt välskriven och genomarbetad bok om snabbhetsteknik och styrketräning för sprinterlöpning och längdhopp men är även en bok som tränare i andra idrotter med intresse av snabbhets utveckling kommer att ha stor glädje av. Jan Melens senaste upplaga innehåller en hel del nytt material och den kan därför rekommenderas även till de som redan har en äldre version.

Visa alla 1 recensioner