Bortom Ukraina: Svensk ideologi och propaganda i det nya kalla kriget (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-04-25
Förlag
Books on Demand
ISBN
9789176996164
Bortom Ukraina: Svensk ideologi och propaganda i det nya kalla kriget (e-bok)

Bortom Ukraina: Svensk ideologi och propaganda i det nya kalla kriget E-bok

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2023-04-25
59

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

Läs i Bokus Reader för iOS och Android.
MED FÖRORD AV Göran Therborn

I februari 2022 invaderade Ryssland Ukraina. Det utlöste ett nytt kapitel i svensk intellektuell och mediarelaterad produktion vars syfte varit att tjäna en ideologisk version av verkligheten som tjänar det svenska (och generellt västerländska) samhällets elitsektorer och deras intressen. Boken reder ut dragen av dessa ideologiska dimridåer och ger läsaren en tidigare otillgänglig mängd sammanställd information om hur detta propagandasystem fungerar i praktiken.

Men än viktigare, som boken visar, är att denna ideologiska propaganda är generell, och produceras av svensk intelligentia i frågor bortom Ukrainakriget - och detta har pågått länge. Den har inte skiftat form eller sofistikering, utan snarare endast expanderat i omfattning sedan februari 2022.

Boken erbjuder läsaren en ojämförlig systematisk och kritisk analys av svensk media, akademi samt svensk utrikespolitik och propagandasystemet, och informationen sträcker sig från Ukraina, till Egypten, till Londons underrättesekontor, till vapentillverkarnas beslutsbord i Stockholm.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bortom Ukraina: Svensk ideologi och propaganda i det nya kalla kriget. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Svår men viktig bok om massmedias ensidighet
    Torbjörn Wikland, 12 maj 2023

    Boken är en mycket ambitiös genomgång av vad massmedia rapporterat och skrivit om Ukraina, Östasien samt Egypten och Yemen under senare år. En ung skribent har gjort ett berömvärt förstlingsverk. Tyvärr borde boken ha redigerats och korrekturlästs ordentligt innan den blev utgiven. Därför är den onödigt svår att läsa, eftersom det finns så lite skrivet på svenska som kritiskt granskar massmedias utrikesrapportering kan boken ändå rekommenderas.

  2. Oläslig men viktig bok
    Magnus Berg, 30 april 2023

    Den här boken borde alla läsa för att få veta det som "våra" "fria" medier inte berättar om Ukraina och Ukrainakriget. Här ges de förklaringar som undanhålles oss och som skulle ge nödvändiga förklaringar till krigets uppkomst. Dessa undanhållna förklaringar lägger inte skulden på Ryssland utan på västvärlden med USA i spetsen. De förklarar också att kriget är ett så kallat proxykrig (krig genom ombud) mellan USA/NATO och Ryssland, med det Ukrainska folket som kanonmat och offer. Ett offer "v... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner