Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2019-01-08
Upplaga
1
Förlag
BoD
Komponenter
HC gerader Rücken kaschiert
SAB
Hc
ISBN
9789176999226
Lymene. Helig Moder av Ljuvlig Godhet. : Lymene. Helig Moder av Ljuvlig God (inbunden)

Lymene. Helig Moder av Ljuvlig Godhet. : Lymene. Helig Moder av Ljuvlig God

Inbunden Svenska, 2019-01-08
229
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Boken är en roman, mestadels i dialogform, mellan den svenske pensionären Johan och den starkt katolskt troende, unga, vackra och mycket utsatta filippinska flerbarnsmamman, Lymene; hon finns i verkligheten i Filippinerna under ett annat namn. Lymene vill bli kallad Mary eftersom hon avgudar Jungfru Maria av hela sitt jag.

I det hårda dagliga livet står Lymene under sin svärfar, den stränge katolske patriarken, Fader Alberto Notcheas, men även hela släktens, stenhårda kontroll.

Då Johan som hon känt i många år, denna gång kommer på tillfälligt besök, tvingas Lymene av Fader Alberto Notchea att bära ett kyskhetsbälte. Men hon får ändå, kontrollerad av ett strikt globalt digitaliserat krypterat system, tillstånd att åka tillsammans med honom på en resa från Filippinerna via Thailand, vidare över den eurasiska kontinenten till Sverige där hon på gott och ont får uppleva ett land i politiskt kaos och med en totalt annorlunda moralisk syn än den som existerar i hennes hemland.

På vägen tillbaka flyger Mary och Johan tillsammans över det katolska Polen vidare in det ortodoxt åter kristnade Ryssland, där den nya extremnationalismen, Chauvinismen, står i en dramatisk konfrontationsställning mot Globalismen. Resan går sedan vidare via Malaysia tillbaka till Filippinerna där allting får en oväntad upplösning

Detta är Göran B Johanssons 2:a roman om den pensionerade Johan från Sverige som träffar sin älskade Lymene på Filippinerna. Romanen handlar om en fantastisk resa som de två gör över halva jorden där historiska händelser varvas med erotiska scener, ideologiska analyser och samtal kring våra världsreligioner. Språket i romanen är av en hög intellektuell nivå. Författaren visar verkligen prov på ett stilfullt och vackert hanterade av svenska språket. Liksom i en spännande film får man som läsare följa med och se detaljer och bilder i författarens ord i denna spännande roman. Göran B har verkligen lyckats att fånga både spänning, erotik, geopolitik, historia och religion i en och samma roman. Det gör att denna författares 2:a roman är ett verk som kan vara intressant för mången läsare. Göran B hanterar språkbruket på ett kristallklart, melodiskt och varierat sätt. Johans passionerade känslor för Mylene och de äventyr och dialoger mellan de två är mycket balanserat och skickligt skrivet.

Recension av Mikael Löfgren Publicerad den2019-04-16
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lymene. Helig Moder av Ljuvlig Godhet. : Lymene. Helig Moder av Ljuvlig God
  2. +
  3. Klubben

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klubben av Matilda Gustavsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Göran Johansson

  • Johans Ekivoka Eskapader i Sydostasien

    Göran Johansson

    Johan hade kommit till det stadiet i livet då barnen flyttat ut och han fann tillvaron outhärdligt inrutad och trist i sitt torftiga känslomässigt hämmade liv i äktenskapet. En dag kom ett brev från arbetsförmedlingen angående ett jobb som dataadm...

Bloggat om Lymene. Helig Moder av Ljuvlig Godhet. : ...