Om Kärlekens samtal av Roland Barthes (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-01-29
Förlag
Modernista
ISBN
9789177010821
Om Kärlekens samtal av Roland Barthes (e-bok)

Om Kärlekens samtal av Roland Barthes E-bok

E-bok,  Svenska, 2016-01-29

Styckköp

17

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
»En underbar bok.« |Torbjörn Elensky, Sveriges Radio, P1

Kärlekens samtal var en revolutionerande bok när den utkom och har sedan dess räknats till världslitteraturens mest egensinniga böcker om kärlek. I en samling korta, intensiva texter skriver Roland Barthes om den älskades allra känsligaste ögonblick: i mötet, väntan, bekräftelsen, omfamningen, hänryckningen, förvirringen, ängslan, svartsjukan, grälet, förståelsen, ömheten. Samt om hur kärleken manifesterar sig i språket. I dialoger med allt från kanoniska storheter som Freud, Goethe, Platon, Nietzsche och Proust till zen-mystiker, reflekterar Barthes över ämnet som så få filosofer vågat sig på i grunden men som vi alla egentligen helst läser om.
För första gången presenteras nu Kärlekens samtal [Fragments d'un discours amoreux] på svenska med de tjugo ytterligare fragment - sammanlagt över 50 sidor - som ingick i de föreläsningar Barthes höll vid verkets tillkomst, och som publicerats postumt.
I översättning av Leif Janzon och med ett nyskrivet förord av Carin Franzén, professor i språk och kultur på Linköpings universite

ROLAND BARTHES [1915-1980] var en fransk filosof och litteraturteoretiker. En av historiens mest berömda och originella kritiker, med stort inflytande över framväxten av teorier som strukturalism, poststrukturalism och semiotik. Till hans viktigaste verk hör även Litteraturens nollpunkt och Mytologier.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »