Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2017-04-10
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Stefan Lindgren
Originaltitel
The Big Short: Inside the Doomsday Machine
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 145 x 20 mm
Vikt
440 g
SAB
Qaec
ISBN
9789177010982
The big short : den sanna historien bakom århundradets finanskris (inbunden)

The big short : den sanna historien bakom århundradets finanskris

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-04-10
159
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Bästsäljaren bakom den Oscarsbelönade filmen!

»Ingen skriver bättre om siffror och pengar än Michael Lewis.« | JAN GRADVALL, DI

»Jag läser Lewis av samma skäl som jag tittar på Tiger Woods. Jag kommer aldrig att spela på samma nivå, men det är bra att bli påmind då och då om hur genialitet ser ut.« | MALCOLM GLADWELL, NY TIMES BOOK REVIEW


När finanskraschen på den amerikanska aktiemarknaden blev allmänt känd 2008 hade den egentligen redan pågått ett bra tag i det dolda. Den verkliga historien började nämligen på bisarra marknader, dit solljuset inte nådde och där tillsynsmyndigheterna inte ville befinna sig. Marknader där skygga genier och särlingar överlistade hela finansmarknaden och tjänade enorma summor på amerikaner som inte kunde betala sina skulder. De insiktsfulla personer som förstod vad som hände, eller kanske hände, var paralyserade av hopp och rädsla. Hur som helst sa de ingenting.
Michael Lewis skriver en uppslukande, karaktärsdriven berättelse, full av indignation och svart humor. Utifrån en handfull osannolika, verkligt osannolika hjältar, skapar Lewis en berättelse som än en gång bevisar att han är en av de skarpaste och mest underhållande skildrarna av vår tid.

MICHAEL LEWIS är den storsäljande författaren till The Big Short, The Blind Side, Liars Poker och Flash Boys. 2015 kom filmversionen av The Big Short - med Brad Pitt och Christian Bale i två av rollerna - som gjort stor succé på bio och vunnit en rad priser, bland annat en Oscar i kategorin Bästa manus efter förlaga. Michael Lewis bor i Berkeley i Kalifornien med hustru och tre barn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av The big short : den sanna historien bakom århundradets finanskris. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Favorit av Lewis
    Adam, 12 oktober 2019

    En av mina top 3 favoriter av Lewis. Ingen kan som Lewis berätta om ett så oerhört tekniskt och komplicerat material som subprime-krisen och göra det intressant och underhållande.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Michael Lewis