The Big Short: Den sanna historien bakom århundradets finanskris (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-04-27
Förlag
Modernista
Översättare
Stefan Lindgren
ISBN
9789177012009
The Big Short: Den sanna historien bakom århundradets finanskris (e-bok)

The Big Short: Den sanna historien bakom århundradets finanskris (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-04-27
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Bästsäljaren bakom den Oscarsbelönade filmen!

»Ingen skriver bättre om siffror och pengar än Michael Lewis.« | JAN GRADVALL, DI

»Jag läser Lewis av samma skäl som jag tittar på Tiger Woods. Jag kommer aldrig att spela på samma nivå, men det är bra att bli påmind då och då om hur genialitet ser ut.« | MALCOLM GLADWELL, NY TIMES BOOK REVIEW


När finanskraschen på den amerikanska aktiemarknaden blev allmänt känd 2008 hade den egentligen redan pågått ett bra tag i det dolda. Den verkliga historien började nämligen på bisarra marknader, dit solljuset inte nådde och där tillsynsmyndigheterna inte ville befinna
sig. Marknader där skygga genier och särlingar överlistade hela finansmarknaden och tjänade enorma summor på amerikaner som inte kunde betala sina skulder.

De insiktsfulla personer som förstod vad som hände, eller kanske hände, var paralyserade av hopp och rädsla; hur som helst sade de ingenting.

Michael Lewis skriver en uppslukande, karaktärsdriven berättelse, sprängfylld av indignation och svart humor. Utifrån en handfull osannolika - verkligt osannolika - hjältar, skapar Lewis en berättelse som än en gång bevisar att han är en av de skarpaste och mest underhållande skildrarna av vår tid.

MICHAEL LEWIS är den storsäljande författaren till The Big Short, The Blind Side, Liars Poker och Flash Boys. 2015 kom filmversionen av The Big Short - med Brad Pitt och Christian Bale i två av rollerna - som gjort stor succé på bio och vunnit en rad priser, bland annat en Oscar i kategorin Bästa manus efter förlaga. Michael Lewis bor i Berkeley i Kalifornien med hustru och tre barn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »