Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
394
Utgivningsdatum
2016-05-31
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Carla Wiberg
Originaltitel
The Wicked Girls
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
180 x 120 x 15 mm
Vikt
214 g
SAB
Hce
ISBN
9789177013617
Onda flickor (pocket)

Onda flickor

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-05-31
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
»En fantastisk kriminalroman. Ett av de mest oväntade och dramatiska slut jag stött på i en kriminalroman på mycket länge.« | Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

»Onda flickor är fullkomligt uppslukande. Psykologiskt rik, komplex och med en mästerlig intrig. Jag kunde inte lägga den ifrån mig.« | Jojo Moyes


Sommaren 1986 dömdes två unga flickor till fängelse för mord.
Tjugofem år senare rapporterar journalisten Kirsty Lindsay om en rad mycket obehagliga attacker på unga kvinnor. Hennes efterforskningar leder henne till städaren Amber Gordon.
Så träffas Kirsty och Amber på nytt, för första gången sedan den där svarta dagen då de var barn. De blir snabbt medvetna om den stora fara de befinner sig i. Och med nya identiteter och familjer att skydda är de beredda att göra vad som helst för att bevara sin hemlighet.

ALEX MARWOOD är en pseudonym för den brittiska journalisten och författaren Serena Mackesy, krönikör i The Independent. Onda flickor är hennes första kriminalroman och den första bok hon skrivit under namnet Alex Marwood.

»Onda flickor är en mångbottnad kriminalroman av hög klass. Den är gediget välskriven och skulle kunna bli en utmärkt miniserie för tv - utan att manusförfattarna behöver göra särskilt många ändringar vare sig i dramaturgin eller dialogerna.« | TORBJÖRN ELENSKY, TIDNINGEN VI

»Genuint skrämmande och känslomässigt omtumlande... oemotståndlig.« | VAL MCDERMID

»Den här otroliga historien kommer att sätta sig i huvudet på dig. Två veckor efter att jag läst Onda flickor kan jag fortfarande inte sluta tänka på den. Årets bok.« | THE SUN
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Onda flickor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tråkig läsning
  Strulputte, 17 september 2017

  Efter en trevande inledning, osammanhängande, hade jag svårt att förstå boken.
  Tyckte mest det var tjejsnack med formuleringar, slang, dialog och beskrivningar av personer utan att det hände nånting. Någon av den dog och i nästa kapitel levde de igen, tills jag upptäckte att författaren växlade mellan dåtid och nutid utan att säga det till mig som läsare.
  Jag hade allt förväntat mig mer av boken, typ "Granne med döden", som jag tyckte var väldigt bra.
  En svag tvåstjärnig bok. Bättre kan du, Alex Marwood!

 2. Onda flickor
  Gunilla Gyllenspetz, 1 september 2017

  Mycket spännande o otäck. Hur konsekvenserna av ett barns handlande kan prägla o förstöra hela livet. Människans ondska syns tydligt här och den skrämmer mig.

 3. Inget för mig
  Gabrielle, 31 juli 2017

  Jag försökte ge boken en chans men hade svårt att komma in i den. Men å andra sidan har jag inget större tålamod heller.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Alex Marwood