Nattpappan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Julia & Nattpappan (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2017-06-09
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Illustratör/Fotograf
Harald Gripe
Dimensioner
10 x 225 x 140 mm
Vikt
281 g
SAB
Hcg
ISBN
9789177015604
Nattpappan (inbunden)

Nattpappan

Inbunden Svenska, 2017-06-09
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Uppslukande och fantasifullt om vänskap och böcker

»Nattpappan är väl värd att ges ut på nytt.« Betyg 4 av 5 | Dag Hedberg, BTJ

»Tillåter de existentiella frågorna att sippra fram och göder begäret att tänka.« | Stefanie Ravelli, Bon

Flickan vill egentligen inte ha någon barnvakt medan hennes mamma arbetar som nattsköterska på lasarettet. Hon är ju stor och har börjat i skolan. Men till sist går hon ändå med på det, bara för att lugna sin mamma, och via en annons i en tidning anlitar de en ung man som kallar sig »nattpappa« (i motsats till dagmamma).
Men en sak är hon säker på: Hon vill inte behöva se den eländiga barnvakten. Han får hålla sig på sin kant - och det gör han också. Det är bara det att nattpappan har ett husdjur, ugglan Smuggel. Och ugglor är, som vi alla vet, nattdjur...
Efter hand blir nattpappan och flickan ändå vänner, och till sist börjar de rentav skriva en bok tillsammans. Nattpappan får aldrig veta flickans riktiga namn, men till sist ger hon honom i alla fall lov att kalla henne Julia.
Nattpappan publicerades första gången 1968. Denna nyutgåva är illustrerad med Harald Gripes klassiska originalteckningar.

Denna bok ingår i Modernistas hyllade satsning på en omfattande återutgivning av hela Maria Gripes författarskap. Precis som vid utgivningen av Antoine de Saint-Exupérys Den lille prinsen så restaureras originalillustrationerna omsorgsfullt och varsamt med digital teknik. Böckerna är bundna i halvklotband med olikfärgade ryggar, tryckta på 100-grams premiumpapper och stor hänsyn har tagits till att ge Maria Gripes böcker den dräkt de förtjänar.

MARIA GRIPE [1923-2007] är en av Sveriges bästa och mest älskade barnboksförfattare genom tiderna. Hon debuterade 1954 med I vår lilla stad och skrev sammanlagt 38 böcker, däribland Hugo & Josefin, Tordyveln flyger i skymningen och Agnes Cecilia. Hennes böcker är översatta till 29 språk, och flera har blivit filmer och TV-serier. 1946 gifte hon sig med konstnären Harald Gripe [1921-1992] som illustrerade de flesta av hennes böcker. Maria Gripe fick ta emot en rad utmärkelser för sitt författarskap, bland annat H. C. Andersen-medaljen, Litteraturfrämjandets stora pris, Astrid Lindgren-priset, New York Herald Tribunes Honor Award och spanska kulturministeriets Premio Nacional.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nattpappan
  2. +
  3. Pappa Pellerins dotter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pappa Pellerins dotter av Maria Gripe (inbunden).

Köp båda 2 för 354 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Nattpappan