A (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-04-10
Förlag
Modernista
ISBN
9789177015925
A (e-bok)

A E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-04-10
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Moliis-Mellberg debuterar med en styv och stilmedveten bok om identitet.« | Victor Malm, Expressen

»Moliis-Mellberg skriver sig genom en utveckling som utmynnar i komplex och egen poesi.« | Aase Berg, DN

Cousteau - som till namn och yrke påminner om oceanografen och undervattensfotografen Jacques-Yves Costeau - identifierar sig så starkt med hajen att han försöker bli en. Ett flickjag älskar den brutala Alfa Cassiopeia, vars kropp är tatuerad med filtros, olivträd, änglatrumpet. Tillsammans driver de genom öknen på jakt efter banditer. Atlas försöker dölja sin vilsenhet där han står med himlen på sina axlar. Man kan tro att det är hans hjärta som slår, med det är bara ryggkotorna som glider.

Martina Moliis-Mellbergs hyllade prosalyriska debut A (med de tre sviterna »Ad undas«, »Alfa Cassiopeia« och »Atlas«) är en starkt personlig undersökning av möjligheten att göra insidan till utsida och tvärtom. Boken tematiserar begäret att forcera en gräns - den mellan människa och djur, mellan sand och vatten, eller huden som skiljer människokroppar åt.

MARTINA MOLIIS-MELLBERG är en finlandssvensk författare, född 1984 i Ekenäs. Numera är hon bosatt i Malmö. A är hennes debutbok.

»Språket är enkelt, samtidigt knivskarpt träffande i sin avskalade struktur.« Betyg 4 av 5 | Mats Linderoth, BTJ

»Moliis-Mellberg skriver med en imponerande lätthet om gestalter som på ett eller annat vis försöker frigöra sig från livets tyngd eller olika sorters begränsningar.« | Petter Lindgren, Aftonbladet

»Sviterna är som systrar och bröder, som föräldrar och barn, som älskande och som hela världens ensamhet.« | Catarina Salo, Svenska YLE

»Det finns en smått oemotståndlig djärvhet i Martina Moliis-Mellbergs debut.« | Sebastian Johans, Ny tid
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »