Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Dödens märken (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
480
Utgivningsdatum
2017-01-17
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Katarina Falk
Originaltitel
Carve the Mark
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
220 x 145 x 40 mm
Vikt
760 g
SAB
uHc
ISBN
9789177015956
Dödens märken (inbunden)

Dödens märken

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-01-17
39 209
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Uppföljaren till megasuccén Divergent!

Det är en värld full av våld och hämndlystnad. En värld där alla som föds utvecklar en »flödesgåva« - en unik förmåga avsedd att forma framtiden. De flesta har nytta av sina förmågor, men Cyra och Akos har gåvor som samtidigt gör det lättare för andra att kontrollera dem.
Cyra är syster till Ryzek, den brutale tyrann som regerar över Shotet-folket. Cyras flödesgåva ger henne en kombination av smärta och makt - vilket gör det möjligt för hennes bror att utnyttja henne för att plåga sina fiender. Men Cyra är mycket mer än bara ett vapen i sin brors händer: Hon är motståndskraftig, hon kommer snabbt på fötter, hon är smartare än han tror.
Akos är från den fredsälskande nationen Thuvhe och har en gränslös lojalitet till sin familj. Han skyddas själv av sin ovanliga gåva, men när han och hans bror fängslas av Shotet-soldater är Akos beredd att göra vad som helst för att få ut sin bror levande därifrån.
När Akos kastas in i Cyras värld verkar fiendskapen mellan deras länder och familjer oöverstiglig. De måste hjälpa varandra för att överleva - eller förgöra varandra Ska de kunna återta kontrollen över sina flödesgåvor, och återställa maktbalansen i sin värld?

VERONICA ROTH föddes 1988 i en för ort till Chicago. Medan hon studerade på universitetet började hon skriva på sin dystopiska science fiction-trilogi - Divergent, Insurgent och Allegiant - succéböckerna som har sålt i över 32 miljoner exemplar världen över. Våren 2014 hade film versionen av Divergent premiär - med Shailene Woodley och Kate Winslet i två av huvudrol lerna - och de två följande delarna kom 2015 respektive 2016. Dödens märken [Carve the Mark] är den första boken av två i hennes nya science fiction-dulogi. Ett måste för fans av såväl Divergent som Hungerspelen och Star Wars.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dödens märken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Otroligt bra!
    Bokälskaren, 2 oktober 2018

    Väldigt bra bok. Kan vara lite seg i början men man kommer snabbt in i den! Kan inte riktigt placera den här boken i någon genre men skulle nog säga Fantasy. Rekommenderar denna om man vill läsa en väldigt spännande bok med lagom romantik. Hade kanske önskat en aning mer av just det då jag gillar böcker med blandning av just fantasy och romantik. I övrigt var den en av de bästa böcker jag läst!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Veronica Roth