Periodiska systemet (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
1
Utgivningsdatum
2017-09-27
Förlag
Modernista
Översättare
Ingrid Börge
ISBN
9789177016038
Periodiska systemet (e-bok)

Periodiska systemet E-bok

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2017-09-27

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Periodiska systemet är en unik bok, ett växelspel mellan spetskunskap, en fruktansvärd erfarenhet och en hisnande litterär talang.« | The Guardian

Periodiska systemet är på samma gång självbiografisk skrift och en reflektion över den mänskliga naturen såsom förbunden med den materiella kemin. I 21 kapitel, rubricerade som grundämnena, berättar Auschwitz-överlevaren Primo Levi på den klaraste, vackraste prosa om sina släktingar och kamrater, från förkrigsåren i hemstaden Turin, via krigsårens partisankretsar, fram till att han deporteras, som antifascistisk partisan och jude, till lägret.
Periodiska systemet [Il sistema periodico, 1975] är litteratur som finner sin egen unika form bortom genrer. Ett mästerverk av författaren och kemisten, och ett av vår tids största vittnen, Primo Levi.
Här i svensk översättning av Ingrid Börge och med ett nyskrivet förord av litteraturkritikern Kaj Schueler.

PRIMO LEVI [1919-1987], född i Turin, var en italiensk författare och kemist, som överlevde Auschwitz och som vittnat därom i ett flertal böcker som gjort Levi till en av de viktigaste författarna inom det vi kallar vittneslitteratur.

»Den bästa bok om naturvetenskap som någonsin skrivits.« | Royal Institution of Great Britain

»Vartenda kapitel överraskar, med insikter, stor humor och ett språk som gång efter annan blir stor poesi.« | The New Yorker
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Periodiska systemet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En favorit
    -, 31 mars 2023

    Den handlar egentligen inte om kemi, utan om livet i Italien som jude, innan han skickas till Auschwitz. Men den handlar också om kemi, han var kemist och älskar kemi. Fantastisk bok som förklara mycket inför hans andra böcker, som en introduktion.

  2. Rolig och intressant
    moonwriter (Åhus), 7 februari 2020

    Jag trodde inte jag skulle skratta högt när jag läste den här intressanta boken, men det gjorde jag flera gånger. Där emellan leenden.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Primo Levi