Vilken liten moped med kromat styre längst in på gården? (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-12-29
Förlag
Modernista
Översättare
Fredrik Rönnbäck
ISBN
9789177016922

Vilken liten moped med kromat styre längst in på gården? E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2017-12-29

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Georges Perec är en av världens mest väsentliga litterära personligheter.« | Italo Calvino

En ung man - som möjligen heter Karaschoff, men också kan tänkas heta en hel rad andra, liknande namn - blir till sin stora förtvivlan inkallad till krigstjänstgöring i Algeriet. För att undkomma det ovissa öde som väntar honom på andra sidan Medelhavet vänder han sig till Henri Pollak, en mångförslagen och mopedburen bohem från Montparnasse som på dagtid slavar som korpral vid regementet i Vincennes. Tillsammans med en grupp medsvurna kumpaner åtar sig Pollak uppgiften att befria Karaschmerz (?) från hans tunga fosterländska plikt. Förslagen är många och de flesta innebär stor fara för den som ska »räddas«.
Den humoristiska kortromanen Vilken liten moped med kromat styre längst in på gården? [Quel petit vélo à guidon chromé au fond de la cour?, 1966] är en språklig berg-och-dalbanefärd där Perec med smittsam ordglädje svingar sig från den ena retoriska figuren till den andra, mellan fars och gravallvar, samt bjuder på vildvuxna utvikningar i alla möjliga väderstreck.

GEORGES PEREC [1936-1982] är den konceptuella litteraturens franske mästare, författare till romanklassiker som Livet en bruksanvisning, Försvinna, Tingen och W eller minnet av barndomen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Georges Perec