Älskaren som var demon och andra berättelser (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
263
Utgivningsdatum
2018-03-12
Förlag
Modernista
Översättare
Viveka Starfelt
ISBN
9789177017318
Älskaren som var demon och andra berättelser (e-bok)

Älskaren som var demon och andra berättelser E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2018-03-12

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Krigstidens London under bombningarna, det explosiva fysiska rummet såväl som känslorna och föreställningarna, har väl aldrig skildrats med sådan ingående intensitet som hos Elizabeth Bowen. Då inte minst i Älskaren som var demon & andra berättelser, hennes viktigaste enskilda novellsamling. Denna samling speglar också hennes komplexa förhållande till hemlandet Irland, där hon som barn växte upp i den styrande angloirländska klassen.

Människorna i dessa noveller lever i krigets extrema och akuta vardag, samtidigt som de själva blir ett slags spökhistorier; i drömmar om ett definitivt svunnet förflutet eller genom annan flykt från verkligheten ? som till exempel i den oförglömliga, hallucinatoriska titelnovellen.

En av 1900-talets stora engelskspråkiga klassiker i novellgenren återutges härmed, i svensk översättning av Viveka Starfelt och med ett nyskrivet efterord av författaren och kritikern Carl-Johan Malmberg.

ELIZABETH BOWEN [1899-1973] var en irländsk författare, som i dag räknas till 1900-talets stora namn i den engelska litteraturen. Modernista ger nu ut Älskaren som var demon & andra berättelser [The Demon Lover & Other Stories, 1945] och romanmästerverket Hjärtats död [The Death of the Heart, 1938] i nya svenska utgåvor.

»Bowens återhållsamhet, det osagdas kvalitet, ger hennes prosa dess egendomliga täthet och intensitet.« | The New York Times
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »