De försvunna (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
401
Utgivningsdatum
2018-09-06
Förlag
Modernista
Översättare
Leif Janzon
ISBN
9789177017776
De försvunna (e-bok)

De försvunna (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-09-06
119
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Jag blev helt trollbunden av Lori Roys De försvunna.« | Michael Connelly, författare till deckarna om Harry Bosch

Efter high-school lämnade Lane Fielding sin isolerade hemstad i Florida för New York och svor på att aldrig återvända. Tjugo år senare är hon tillbaka. Hon är nyskild, jobbar som servitris på en bar och bor med sina föräldrar på ökända Fielding Plantation tillsammans med sina två döttrar: 18-åriga Annalee och hennes yngre syster Talley.

Lane hemsöks av sitt förflutna och betraktas som ovälkommen i trakten på grund av de allvarliga brott hennes far - före detta föreståndare för en ökänd internatskola för pojkar - är misstänkt för. Den ostadiga vapenvila hon först lyckas upprätthålla med staden skakas om när hennes äldsta dotter plötsligt försvinner. Tio dagar tidigare har även en collegestudent anmälts saknad, och de två försvinnandena väcker en rädsla för att den seriemördare som en gång härjat i trakten kan ha återvänt.

När Lanes yngsta dotter, Talley, berättar om en ny, märklig vän förändras situationen igen. En desperat Lane måste tränga in under stadens yta av hemligheter och lögner för att ta reda på vad som har hänt. Kan den äldre dotterns försvinnande vara en hämnd för hennes fars brott? Eller för hennes egna?

Staden fylls av reportrar och poliser, händelserna tar alltmer obehagliga vändningar, och Lane fruktar att hon har alltför många fiender för att kunna hitta sin dotter i tid?

Lori Roy är tillbaka med De försvunna, en suggestiv, thriller om en liten stad i amerikanska södern, där pojkar rymmer och flickor försvinner.

LORI ROY är en amerikansk författare, född i Manhattan, Kansas. Två gånger har hon belönats med det prestigefyllda Edgar Allan Poe-priset. Lori Roy är i dag bosatt med sin familj i St. Petersburg, Florida. De försvunna [The Disappearing, 2018] är hennes senaste roman.

»Outhärdligt spännande.« | Booklist

»Lori Roy har skapat en stad med ett skrämmande förflutet som bara fortsätter att bli värre. En hypnotisk historia som skickar kalla kårar längs ryggraden.« | Suspense Magazine

»En suverän, vriden southern-gothic-thriller.« | Kirkus Reviews

»En isande, nervkittlande thriller.« | Publishers Weekly
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om De försvunna