Vingslag (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
1
Utgivningsdatum
2017-09-27
Förlag
Modernista
Översättare
Helena Boberg
ISBN
9789177017899
Vingslag (e-bok)

Vingslag (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-09-27
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Vingslag är en bok om hela existensen, i all dess fasa och skönhet.« | Thomas Boberg, Kritik

I Shadi Angelina Bazeghis debut Vingslag blandas minnen av krigshärjade gator, skyddsrum och mörklagda städer, med en kärlekens vardag i en traumatisk och posttraumatisk tid.

Diktens mörbultade jag kämpar mot sjukdom och PTSD, besprutar sig med parfym, målar naglarna silverfärgade ? och älskar fotboll. Vi följer ett stormigt kärlekspar, inbegripna i en sanslös dialog, som löper genom olika rum och abstraktionsnivåer. Allt framförs med en expressiv stämma, kraftfull, sorgsen, eller också kyligt distanserad; kännbart präglad av författarens smärtsamma erfarenheter.

I svensk översättning av poeten Helena Boberg.

SHADI ANGELINA BAZEGHI, född i Iran 1974, är poet, utbildad vid danska Forfatterskolen, och lärare i matematik, fysik och kemi. Hon debuterade med den omtalade diktsamlingen Vingslag [Vingeslag, 2015] och har översatt och för en dansk publik introducerat Irans största modernistiska poet, Forough Farrokhzad. Bazeghi är sedan 2016 med i redaktionsrådet vid den samnordiska litteraturtidskriften Kritiker.

»Kriget är ett genomgående tema, med vistelser i skyddsrum, mörklagda städer och inramade porträtt ?i varje gathörn? av martyrerna, de döda unga männen. Samtidigt ? trots allt ? vecklar poesin och kärleken ut sig i intensiva glimtar.« | Jørgen Johansen, Berlingske
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »