Natten före julafton (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2017-11-14
Förlag
Modernista
Översättare
Thomas Sjösvärd
Originaltitel
Twas the Night Before Christmas
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Illustratör/Fotograf
Jessie Willcox Smith
SAB
Hcf
ISBN
9789177017905

Natten före julafton

Inbunden, Svenska, 2017-11-14
119 kr
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
För länge, länge sedan föddes St Nick, pojken som kom att bli den slädåkande, skorstensdykande och glada farbror vi alla känner som jultomten.
Natten före julafton [Twas the Night Before Christmas] publicerades första gången anonymt dagen före julafton 1823. Med tiden har den blivit en av de verkligt stora julklassikerna, en magisk saga för alla åldrar och den text som på egen hand lagt grunden till hela den västerländska idén om jultomten.
Modernista presenterar här en ny översättning - av Thomas Sjösvärd - och en påkostad ny utgåva av Clement C. Moores mästerverk, rikt illustrerad med Jessie Wilcox klassiska fyrfärgsillustrationer - här digitalt restaurerade för att göra originalteckningarna full rättvisa.

CLEMENT C . MOORE [1779-1863] var en amerikansk författare och professor i grekisk litteratur samt bibelstudier. Hans mest kända verk är Twas the Night Before Christmas, som ursprungligen publicerades under titeln A Visit from St Nicholas.

JESSIE WILLCOX SMITH [1863-1935] var en amerikansk illustratör som medverkade i otaliga böcker och tidningar. Hon utbildade sig hos Howard Pyle och tecknade regelbundet åt Ladies Home Journal.
Visa hela texten

Bloggat om Natten före julafton