Julaftonsnatt (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (20.1 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Utgivningsdatum
2018-01-10
Förlag
Modernista
Översättare
Thomas Sjösvärd
Illustratör/Fotograf
Jessie Willcox Smith
ISBN
9789177017912
Julaftonsnatt (e-bok)

Julaftonsnatt E-bok

E-bok (PDF), Svenska, 2018-01-10
95
Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Äntligen är det tyst i huset. Strumporna hänger på sin plats. Barnen sover, förväntansfulla inför morgondagen. Men vad är det för konstiga ljud som kommer från gården?
Julaftonsnatt [Twas the Night Before Christmas] publicerades första gången anonymt dagen före julafton 1823. Med tiden har den blivit en av de verkligt stora julklassikerna, en magisk saga för alla åldrar och den text som kanske mer än någon annan lagt grunden till vår föreställning om jultomten.
I denna utgåva presenteras berättelsen i en ny översättning - av Thomas Sjösvärd - rikt illustrerad med Jessie Willcox Smiths älskade illustrationer, som här restaurerats digitalt för att göra originalteckningarna full rättvisa.

CLEMENT CLARKE MOORE [1779-1863] var en amerikansk författare och professor i grekisk litteratur och bibelstudier. Hans mest kända verk är Twas the Night Before Christmas, som ursprungligen publicerades under titeln A Visit from St. Nicholas. JESSIE WILLCOX SMITH [1863-1935] var en amerikansk illustratör som medverkade i otaliga böcker och tidningar. Hon utbildade sig hos Howard Pyle - illustratör och författare, bland annat till klassikern The Merry Adventures of Robin Hood - och tecknade regelbundet åt Ladies Home Journal.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Clement Clarke Moore